Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Brankář Štěch slaví s Yeovilem postup do druhé anglické ligy

Londýn - Fotbalový brankář Marek Štěch se s klubem Yeovil Town dočkal překvapivého postupu do druhé anglické ligy. Štěchův tým ve finále play-off na slavném londýnském stadionu Wembley překvapivě porazil Brentford 2:1 a poprvé ve své historii si zajistil účast ve druhé nejvyšší soutěži, která nese název Championship. "Je neskutečné, co se tak maličkému klubu, jakým Yeovil je, povedlo. Všichni jsme z toho úspěchu pobláznění a pro mě je to obrovská událost," prohlásil Štěch. 

Marek Štěch
zdroj: Getty Images autor: Jamie McDonald

Třiadvacetiletý gólman v duelu s Brentfordem předvedl čtyři těžké zákroky a internetový portál BBC jej vyhlásil nejlepším hráčem zápasu. Pro Štěcha to byl další bonus k už tak velkému osobnímu úspěchu. "Je to pro mě docela dobrá reklama. Ale na prvním místě je jednoznačně ten postup," líčil Štěch s úsměvem. "Ale obrovsky si vážím toho, že jsem takhle klukům a celému klubu mohl pomoci. Navíc zápas viděla celá moje rodina, což je další bomba. Všichni jsme šťastní, nepopsatelně," řekl nadšený Štěch.

V závěru utkání prý jen trnul, aby Brentford při svém náporu nevyrovnal a zápas nedospěl k prodloužení. "Rozhodčí kvůli ošetřováním a střídání nastavoval skoro sedm minut a bylo to nejdelších sedm minut v mém životě. Ale ta euforie na konci za to pak stála," uvedl Štěch. Unešený byl i z toho, že si mohl zachytat v proslulém Wembley, které pravidelně hostí rozhodující zápasy o postup právě i v nižších soutěžích.

Na devadesátitisícový stánek dorazilo necelých padesát tisícovek fanoušků a Štěch si užil elektrizující atmosféru. "Úžasné je už to, že na třetiligový zápas dorazí taková návštěva. Wembley je chrám, a i když horní patra nebyla zaplněná, hukot dole to byl obrovský. Nikdy mi to nevymizí z paměti. Nás dorazilo podpořit přes dvacet tisícovek fanoušků a i pro ně to musí být životní zážitek. Už se nemůžu dočkat, až v úterý pojedeme v Yeovilu otevřeným autobusem, to bude další pecka," těšil se Štěch, který se už ve Wembley se spoluhráči pustil do postupových oslav.

Odchovanec pražské Sparty tráví v Yeovilu první sezonu, která skončila senzací. Talentovaný brankář teď bude přemítat nad svojí budoucností. Láká ho zahrát si druhou ligu, ale zároveň po své životní sezoně začíná registrovat zájem z věhlasnějších klubů. "O něčem se mluví, ale všechno vyřešíme s agentem až během dovolené. Teď si myslím, že by pro mě bylo nejlepší zůstat v Yeovilu. Mám tady po letošku dobrou pozici a nemám důvod odcházet. Sním o tom, že si jednou zachytám i Premier League, ale musím jít krůček po krůčku a nic neuspěchat," přemítal Štěch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články