Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Haindlová stále otálí s kandidaturou na post předsedy FAČR

Praha – Současný předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta stále zůstává jediným oficiálním kandidátem ve volbách na tuto pozici, které se budou konat 8. června na valné hromadě. Jeho oponentka Markéta Haindlová totiž stále nepotvrdila svoji účast.

"Zatím v tuto chvíli nejsem schopna říci, zda kandidaturu přijmu," řekla Haindlová. Předsedkyně odvolací a revizní komise a občasná kritička současného vedení FAČR se musí vyjádřit do půlnoci. Asociace zveřejní jména všech kandidátů na funkce do výkonného výboru v úterý.

Aby mohla Haindlová vyzvat Peltu na volební souboj, musely by návrh na její kandidaturu podat buď tři krajské svazy nebo sedm okresních svazů či deset klubů od první ligy po divize.

Červnová valná hromada, nejvyšší orgán FAČR, určí složení třináctičlenného výkonného výboru. Ten současný pracoval od listopadu pouze v dvanáctičlenném provizoriu poté, co byl moravský místopředseda Dalibor Kučera odsouzen za korupci.

Hlavním favoritem na uvolněné místo místopředsedy za Moravu je Zdeněk Zlámal, šéf třetiligové Kroměříže. Pozici místopředsedy za Čechy zřejmě bude chtít obsadit Roman Berbr, předseda plzeňského krajského svazu a mocný zákulisní hráč. Zatím není jisté, zda bude kandidovat dosavadní český místopředseda Jindřich Rajchl.

Post místopředsedy za kluby první a druhé ligy se chystá obhajovat Dušan Svoboda, člen představenstva pražské Sparty a současně předseda Ligové fotbalové asociace. Proti němu se zřejmě postaví zkušený funkcionář Jaromír Šeterle, bývalý manažer Plzně, Slavie a Mladé Boleslavi.

O místo ve výkonném výboru se nehodlá znovu ucházet reprezentační rekordman Karel Poborský. Váhají i někteří další členové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články