Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Za kritiku sudích musí zaplatit Baroš, Štajner a Kušnír 10 tisíc

Praha – Kritika na Twitteru se fotbalistům nevyplácí. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala liberecké hráče Ondřeje Kušníra s Jiřím Štajnerem a Milana Baroše z Ostravy pokutou deset tisíc za výroky proti rozhodčím. Všichni tři ve svých vyjádřeních naznačili, že řízení sudích bylo ovlivněno. Trest dostali za poškozování dobrého jména fotbalu. První dva z nich si pustili "klávesnici na špacír" na sociální síti.

Jiří Štajner
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kušnír se Štajnerem kritizovali výkon rozhodčího Michala Patáka v odvetě semifinále Poháru České pošty s Jabloncem, z něhož Liberec po prohře 0:2 vypadl. "Od první minuty bylo vidět, kam to rozhodčí směřuje. (Jablonečtí) měli na hřišti dvanáct hráčů," zlobil se Kušnír.

Později na Twitteru uvedl: "Počet hráčů na hřišti 14:11." Na Twitteru nešetřil kritikou ani Štajner. "Dnešní zápas v Jablonci byla velká prasárna," napsal.

Barošovi se po 26. ligovém kole s Příbramí zase nelíbilo, že údajně bezdůvodně dostal čtvrtou žlutou kartu, kvůli níž přišel o důležitý souboj s Teplicemi. "Přijde mi, že to bylo na objednávku. Tohle českému fotbalu obrovsky škodí," citoval Baroše deník Sport.

"Disciplinární komise dospěla k tomu, že k disciplinárnímu provinění došlo. V těchto případech neexistuje rozmezí, kde by se tresty měly pohybovat. Rozhoduje se spíše kauzálně. Disciplinárka vycházela z předchozích podobných případů a od toho se odvíjela výše pokut," řekl mluvčí Petr Kovář.

Ani jeden z fotbalistů na zasedání komise nedorazil

Baroš poslal písemnou omluvu, Liberec zastupoval ředitel klubu Libor Kleibl. "Baroš v písemném vyjádření napsal, že to prohlášení uvedl bezprostředně po utkání. Že si uvědomuje, že udělal chybu, a že to bylo způsobeno emocemi," uvedl Kovář. "Tohle jsou situace po vypjatém zápase, projeví se tam i určitá fyzická únava. Klukům trošku ujel hlas. Nedá se ale nic dělat, jsou to profíci. Musejí se vyvarovat podobných projevů," uvedl Kleibl.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka udělovala tresty

Podnět disciplinárce dala minulý týden komise rozhodčích. Podle její šéfky Dagmar Damkové dostal Baroš od rozhodčího Petra Ardeleánu žlutou kartu oprávněně. "Již během utkání měl Baroš několik gestikulací směrem k rozhodčímu, až nakonec po odpískání faulu mu zatleskal. Je to vidět na videu," řekla Damková. Pohárový zápas v Jablonci bude komise rozebírat na příštím zasedání za týden.

Slávista Juhar si nezahraje dvě utkání

Hráč Slavie Martin Juhar si nezahraje příští dvě utkání. Disciplinární komise ho potrestala za červenou kartu ze sobotního zápasu 27. kola první ligy v Plzni. V této sezoně si už nezahraje teplický Admir Ljevakovič. Bosenský záložník obdržel ve 27. kole dvanáctou žlutou kartu v ročníku, za kterou dostal automatický trest na zbylá tři utkání. Dva zápasy si za osm napomínání nezahraje další slávista Milan Nitrianský a Lukáš Kubáň ze Slovácka. Jedno kolo po čtyřech žlutých kartách vynechají plzeňský Václav Procházka a Tomáš Strnad z Hradce Králové.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články