Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kweukeho druhá omluva - zraněný Dosoudil mu dál vyčítá zbytečnost zákroku

Praha - V motolské nemocnici došlo k setkání dvou hlavních postav středečního zápasu semifinále Poháru České pošty - v něm sparťanský forvard Léonard Kweuke zcela zbytečným zákrokem zlomil boleslavskému Radku Dosoudilovi holenní kost. Toho nyní čeká rok bez fotbalu. Disciplinární komise již Kweukemu vyměřila rekordně dlouhý trest dvanácti utkání, dnes se viník a oběť utkání znovu potkali - Dosoudil přijal další Kweukeho omluvu spíš rezervovaně.

Kweuke se mladoboleslavskému stoperovi omluvil už ve středu na hřišti, nyní došlo k jejich setkání v pražské motolské nemocnici. Dosoudil však i nadále kamerunskému útočníkovi vyčítá zbytečnost jeho zákroku, který ho odsoudil k roku postupné rekonvalescence. Právě zranění důležité opory Mladé Boleslavi kalilo hráčům radost z pohárového vítězství nad Spartou.

Když po poledni Kweuke do motolské nemocnice dorazil, Dosoudil ho přijal. "Je fajn, že Spartě ta věc není lhostejná. Vážil jsem si gesta pana Lavičky, který se omluvil hned po utkání. Kweuke také nějaké gesto udělal, v pořádku, ale nemůžu to brát přece tak, že se nic nestalo, všechno je dobré a jedeme dál," řekl Dosoudil. Atmosféra v nemocničním pokoji tak byla spíše chladná.

Radek Dosoudil:

"Kweukeho omluvu jsem si vyslechl, ale to je asi tak všechno. Věc je přece daná: on mě zbytečně zfauloval a já kvůli tomu budu více než půl roku bez fotbalu. To mi přece žádná omluva nevrátí. Ale už se v tom moc pitvat nechci."

Ve čtvrtek v sobě prý sebral sílu a ze záznamu se podíval na osudný střet, při němž mu Kweuke přivodil zlomeninu holenní kosti. Dosoudil stále nedokáže pochopit, proč se jeho soupeř pustil do takového souboje. "Utvrdil jsem se v tom, že to byla nepochopitelná věc. Věřím Kweukemu, že nejednal úmyslně a nohu mi zlomit nechtěl, ale následky jsou jasné. A svůj názor na věc jsem mu řekl i dnes," uvedl Dosoudil, který se po operaci již cítí lépe. V sobotu dopoledne by se prý mohl přesunout do domácího léčení.

Kweuke naproti tomu dostal dosud nejvyšší disciplinární trest, který čítá dvanáct zápasů. Disciplinární komise reagovala i na fakt, že Kweuke požádal o to, aby se slyšení disciplinárky nemusel zúčastnit.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články