Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pro gólmana Laštůvku sezona skončila operací břicha

Oděsa - Pro českého fotbalového brankáře Jana Laštůvku z ukrajinského Dněpropetrovsku skončila sezona. Třicetiletá reprezentační dvojka utrpěla ve středečním semifinále národního poháru v Oděse zranění v břišní oblasti a musela ještě večer po utkání podstoupit operaci, kterou lékaři chtěli vyloučit možnost vnitřních poranění.

Jan Laštůvka
zdroj: EPA autor: Maciej Kulczynski

Gólman Dněpru neodchytal ve středečním zápasu ani čtvrthodinu a už musel jít ze hřiště. Před brankou do něj nevybíravým zákrokem "zajel" jeden z domácích fotbalistů. Laštůvka dostal kolenem tvrdý zásah přímo na břicho a okamžitě mu bylo jasné, že náraz může mít vážnější následky. Pravá strana břicha mu silně natekla.

"Hned jsem věděl, že je zle. Ani jsem s mužstvem neletěl domů do Dněpropetrovsku. Zůstal jsem hned tady v nemocnici, kde mi udělali několik vyšetření a ještě večer rozhodli, že půjdu na operaci. Bylo tam podezření na poranění dutiny břišní," řekl Laštůvka z nemocnice v Oděse.

Lékaři se chirurgickým zákrokem pokusili předejít možnému riziku vnitřních poranění. Bývalý ostravský brankář, které má na kontě i tři reprezentační starty, si minimálně ještě několik dnů poleží přímo v Oděse.

Jan Laštůvka:

Fotbalový gólman Jan Laštůvka"Když mě přivezli na sál, honily se mi hlavou různé myšlenky a nebyly zrovna příjemné. Bylo to všechno strašně rychlé. Ale mělo by to být všechno v pořádku, teď už se cítím lépe. Mám v břiše dvě hadičky, které by mi po třech dnech měli vytáhnout. Pak bych měl jít na další vyšetření a uvidí se, co dál."

Takřka jisté už je, že má Laštůvka po sezoně. Do konce ukrajinské ligy chybí tři kola. Poslední zápas proti Mariupolu čeká Dněpr, který v pohárové odvetě v Oděse prohrál 1:2, za necelé tři týdny.

Reprezentační gólman ani nepředpokládá, že by byl fit alespoň pro kvalifikační zápas s Itálií v úvodu června. "Vypadá to hodně nepravděpodobně. Myslím, že tahle sezona pro mě skončila," dodal Laštůvka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články