Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Inter bude po 14 letech chybět v pohárech, AC poškádlilo Pescaru 4:0

Řím - Fotbalisté AC Milán vyhráli ve 36. kole italské ligy na hřišti poslední Pescary 4:0 a udrželi naději na přímý postup do Ligy mistrů. Na druhou příčku zaručující účast v hlavní fázi prestižní soutěže totiž ztrácejí Rossoneri čtyři body. Naopak městští rivalové Inter Milán si po čtrnácti letech evropské poháry nezahrají - podlehli totiž Laziu 1:3 a bodově už nyní nemohou do bojů o pohárová místa nijak zasáhnout.

Hráči AC Milán
zdroj: EPA autor: DANIEL DAL ZENNARO

Na výhře AC měl největší podíl Mario Balotelli, který vstřelil dva góly. Poprvé se trefil z penalty už v 9. minutě a v 57. se pak postaral o čtvrtou branku hostujícího celku, za který se prosadili také Sulley Muntari a Mathieu Flamini.

O výhře Lazia, za nějž nenastoupil český útočník Libor Kozák, rozhodli Sergio Floccari, Hernanes z penalty a Ogenyi Onazi. Římský celek se tak dočkal prvního vítězství na San Siru po patnácti letech a navíc soupeři připravil jeho rekordní 15. porážku v sezoně. Za Inter vyrovnal ve 33. minutě Ricardo Álvarez. Stejný hráč dvacet minut před koncem za stavu 1:2 mohl vyrovnat z penalty, ale neuspěl. Inter tak za pohárovými příčkami zaostává o nedostižných sedm bodů.

Neapol si zajistila jistotu Ligy mistrů na úkor AC Milán, které dnes porazilo Pescaru. Dvě kola před koncem mají na druhé příčce před Rossoneri nedostižný náskok sedmi bodů. AC má naopak s odstupem čtyř bodů před čtvrtou Fiorentinou na dosah předkolo prestižní soutěže.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Pescara - AC Milán 0:4 (9. z pen. a 57. Balotelli, 33. Muntari, 51. Flamini), Bergamo - Juventus Turín 0:1 (18. Matri), Boloňa - Neapol 0:3 (53. Hamšík, 63. Cavani z pen., 67. Dzemaili), Cagliari - Parma 0:1 (80. Rosi), FC Turín - FC Janov 0:0, Inter Milán - Lazio Řím 1:3 (33. Alvarez - 22. Floccari, 45.+4 Hernanes, 76. Onazi), Palermo - Udine 2:3 (34. Miccoli, 81. Hernandez - 10. Muriel, 64. Angella, 83. Benatia), Sampdoria Janov - Catania 1:1 (36. De Silvestri - 68. Spolli), Siena - Fiorentina 0:1 (14. Rodriguez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články