Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Tbilisi se raduje z titulu a "opět" u toho byl Dušan Uhrin

Tbilisi/Praha - V roce 2008 mužstvo se slavnou historií dovedl na vrchol kouč českých vicemistrů Evropy z roku 1996, trenér Dušan Uhrin, nyní po pětileté pauze je zase pod primátem podepsaný jeho stejnojmenný syn. Slavný český trenérský rod tak nesmazatelně otiskl svoji stopu do historie a Dušan Uhrin mladší je rád, že poprvé v kariéře zažívá mistrovské veselí.

V roce 2006 dovedl ke druhému místu v české lize Mladou Boleslav, později to samé dokázal v Rumunsku s Temešvárem. Až v Gruzii ale Uhrin nasměroval své mužstvo na úplný vrchol. Slastnou jistotu získal v sobotu, dvě kola před koncem soutěže, kdy Dinamo rozdrtilo 4:0 šampiona z posledních dvou sezon Torpedo Kutaisi. "V minulosti mě už kolikrát napadlo: do prčic, to snad není možný, vždycky skončím těsně pod vrcholem... Tak se to konečně povedlo. A jsem za to šťastný," řekl Uhrin.

S odstupem si gratuluje k loňskému rozhodnutí odejít na poměrně exotickou štaci. "Člověk by raději slavil mistrovský titul ve své zemi, ale já žádnou nabídku před angažmá v Tbilisi neměl. Poté, co jsem skončil v Temešváru, jsem byl deset měsíců bez práce a už jsem nemohl moc vyčkávat. Proto jsem se rozhodl pro Tbilisi a myslím, že jsem udělal dobře," přemítal Uhrin.

Double je blízko

Pětačtyřicetiletý kouč dokázal jít ve stopách svého věhlasného otce, který s Tbilisi v nedávné minulosti triumfoval v ligové i pohárové soutěži. Uhrin mladší, pod jehož vedením Dinamo ve 30 zápasech jen dvakrát prohrálo a nasázelo 78 branek, tak zkompletoval neobvyklý příběh, kdy otec a syn s jedním klubem dokázali vyhrát ligovou soutěž.

"I v Gruzii se to uhrinovské téma samozřejmě hodně omílalo. Táta tady udělal velký kus práce a teď je šťastný, že to vyšlo i mně. Často si voláme, před sobotním zápasem byl prý hodně nervózní, aby to konečně dopadlo. Ale to já jsem byl v nervech také. Ty poslední kroky jsou těžké, ale my to v sobotu zvládli excelentně," líčil Uhrin, který je na čtvrté zahraniční štaci.

S otcem se teď může v dobrém špičkovat. "Táta má trofejí samozřejmě mnohem víc, ale gruzínský titul mi už předhazovat nemůže. On tady vyhrál i pohár, ale o rok dřív před titulem. My naopak máme šanci i v této sezoně a já bych mu mohl říct, že jsem vyhrál double," uvedl s úsměvem Uhrin.

Smlouvu v Tbilisi má ještě na příští sezonu, ale s vedením klubu se zatím nebavil, zda vzájemná spolupráce bude opravdu pokračovat. Uhrina by ale nyní lákalo vést svůj tým v předkole Ligy mistrů. "Musíme se ještě sejít a probrat to. Nechci předjímat, jak to může dopadnout. Ale rok bych tady asi ještě vydržel," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články