Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blažek měl po velkolepém návratu na Letnou smíšené pocity

Praha - Jeho tým včera po většinu zápasu sahal po senzačním vítězství na půdě favorita, i konečná remíza 2:2 ale Sparťanům notně zkomplikovala cestu za titulem. Brankář jihlavských fotbalistů Jaromír Blažek, který se poprvé vrátil na letenský stadion jako soupeř, přesto prožíval smíšené pocity. Velkou radost mu udělaly dary od domácího klubu i přivítání od fanoušků, na druhou stranu ale nevěděl, zda se má z nerozhodného výsledku radovat, nebo ne.

Jaromír Blažek v dresu Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to všechno takové smíšené, musím to nechat vstřebat. Člověk tady něco prožije, teď sem jede zpátky hrát a ještě je připraví o body. Mám mít radost, nemám mít radost? Je to takové zvláštní," popisoval Blažek své pocity bezprostředně po zápase.

Návrat na Letnou měl velkolepý. Před zápasem dostal na rozloučenou dres a svůj portrét, po úvodním hvizdu si pak mohl užívat velké přízně fanoušků. Letenské tribuny bez pomoci kotle začaly vyvolávat brankářovo jméno, v sektoru za brankou se objevila jeho podobizna a nápis "Navždy sparťanem". "Ten portrét se klukům opravdu povedl," ocenil Blažek.

Jaromír Blažek o přivítání sparťanských fanoušků:

"Až takhle jsem to nečekal. Jsem rád, že přišlo i docela dost lidí. Čekal jsem, že na nás bude míň. Jsem rád, že přišli a jsem vděčný, že se se mnou rozloučili."

Větší emoce prý ale prožíval předloni v prosinci, kdy ve Spartě skončil. "Víc dojatý jsem byl, když jsem se loučil s hráči. Po roce už je to přece jen jiné, bral jsem to jinak," podotkl Blažek. Bod z Letné má podle něj pro Jihlavu velkou cenu. "Jsem spokojený, že jsme uhráli remízu. Kdyby mi někdo řekl, že na Spartě budeme brát bod, asi bych mu nevěřil," připustil Blažek.

Práci měl překvapivě jen v závěru utkání, kdy Sparta dotahovala ztrátu 0:2. "Do té doby jsme hráli opravdu dobře. Pak nám trošku začaly docházet síly. Bylo vidět, že jsme před dvěma dny hráli v Ostravě," podotkl jihlavský gólman.

Přestože je srdcem sparťan a Letenským přeje titul, nepřemýšlel v průběhu utkání o tom, že by svými zákroky mohl pražský klub o mistrovský pohár připravit. "Když hraju, tak o něčem takovém nepřemýšlím. Až po zápase, to mi to možná bude trochu líto. Ale v zápase určitě ne," dodal.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články