Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pudil z Watfordu: O přímý postup jsme přišli, ale snad nás Matěj play-off protáhne

Praha - Daniel Pudil se už smířil s tím, že s druholigovým anglickým Watfordem nevybojuje druhé místo v druhé nejvyšší soutěži Championship zaručující přímý postup do elitní Premier League. Krajní bek či záložník nicméně doufá, že jeho tým zvládne závěr sezony a dobře se připraví na klíčové boje v play-off.

Daniel Pudil (vpravo) v dresu Watfordu proti Blackpoolu
zdroj: Getty Images autor: Jan Kruger

Třetí Watford po poslední porážce 0:1 s Millwallem ztrácí na druhý Hull tři kola před koncem soutěže už šest bodů, což podle Pudila zřejmě nepůjde dohnat. "Přímý postup jsme si prohráli, to už by se musel stát fakt nějaký zázrak," uvedl na webu svého agenta Ondreje Chovance sedmadvacetiletý hráč, který v Anglii hostuje do konce sezony ze španělské Granady.

Mrzelo ho, že Watford čtyřbodový zisk proti prvním dvěma celkům nepotvrdil v dalším programu a dvakrát prohrál. "Vyhráli jsme v Hullu, remizovali s Cardiffem, který už má jistý postup do Premier League z prvního místa. Jenže poslední dva zápasy nám výsledkově vůbec nevyšly. A ten minulý na hřišti Peterborough ani herně," připomněl Pudil prohru 2:3.

Smolná prohra s Millwallem

"Šedesát minut jsme hráli hrozně. Úplně jinak, než jsme si řekli. Trenér musel hodně zvýšit hlas. Teď s Millwallem jsme hráli dobře. Celý zápas jsme byli lepší, měli jsme převahu, ale nedali jsme šance a pár minut před koncem jsme dostali gól z jasného ofsajdu," konstatoval Pudil.

Daniel Pudil (vpravo) v utkání FA Cupu proti Manchesteru City
zdroj: Getty Images autor: Richard Heathcote

Dvě utkání bez bodu nicméně za krizi nepovažuje. "Měli jsme poměrně těžký los, zase jsme v některých zápasech dostali góly až na konci. Nevím, čím to je, ale trápíme se spíš s těmi slabšími týmy," litoval třiadvacetinásobný reprezentant, jehož spoluhráčem je další Čech a nejlepší střelec Watfordu Matěj Vydra.

"Máme před sebou ještě tři zápasy a musíme zabrat, abychom před play-off získali sebedůvěru. Věřím, že to tam zase začne padat Matějovi a potáhne nás svými góly," přál si Pudil.

V klubu prý nepanuje zklamání, že Watford nepůjde do anglické ligy přímo. "Vzhledem k tomu, že je tu prakticky úplně nové mužstvo, tak je samotný postup do play-off velký úspěch. Před sezonou by to všichni brali všema deseti," doplnil bývalý hráč Liberce, Slavie, Genku nebo Ceseny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články