Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Baník bude bez Baroše bojovat o důležité body v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav – S cílem získat důležité body v boji o záchranu, ale bez největší hvězdy Milana Baroše jedou dnes fotbalisté Baníku Ostrava k dohrávce 23. kola první fotbalové ligy do Mladé Boleslavi. Zde se jim však příliš nedaří. Z osmi zápasů ve městě aut dokázali vyhrát jen jednou. Ostravský celek je prozatím v tabulce na třináctém místě s náskokem pouhého bodu na předposlední Hradec Králové. Utkání mezi Mladou Boleslaví a Baníkem Ostrava můžete sledovat živě od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Milan Baroš
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Alexandr Satinský

Baník v minulém kole doma prohrál s Libercem 0:1 a přišel o sérii šesti domácích zápasů s bodovým ziskem. Trenér Martin Pulpit proto po hráčích chce, aby ztracené body získali co nejrychleji venku zpět. "Body, o které jsme na Bazalech přišli proti Liberci, chceme co nejdříve dovézt ze hřiště soupeře. Věřím, že v pondělí jsme schopni poprat se o dobrý výsledek," řekl Pulpit.

Boleslav sice naplno bodovala jen v jednom z posledních pěti ligových utkání, ale povzbudil ji postup do semifinále Poháru České pošty přes Slovácko. "Věřím, že hráčům postup pomohl k upevnění sebevědomí. Před domácími fanoušky chceme každého soupeře porazit a utkání s Ostravou není výjimkou, i když víme, že soupeř bojuje o záchranu a přijede hodně motivovaný," řekl trenér Ladislav Minář.

Oba celky se potýkají s velkým počtem zranění a karetních trestů, proto musejí trenéři v sestavě sahat ke změnám. Mináře oproti minulým zápasům trápí zejména dvouzápasový trest pro stopera Dosoudila, místo kterého by však měl zaskočit zkušený Ševinský.

To Baník zřejmě nebude moci kvůli zranění nasadit svoji největší hvězdu Baroše, mimo hru jsou i potrestaný Droppa či oba leví beci Starý a Mach. "Milan Baroš je po zranění, ale nemá cenu, aby za každou cenu nastoupil a abychom riskovali případné komplikace, protože ho budeme potřebovat v dalších zápasech," řekl Pulpit, který v minulosti působil rovněž na lavičce Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články