Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kdo zachránil Barcelonu? Fantastický Messi, potvrdil i Ancelotti

Barcelona – Messi, Messi, Messi. Fotbalovým světem se po odvetě proti Paris St. Germain ve čtvrtfinále Ligy mistrů rozléhá opět jeho jméno. Ačkoli ho trápilo zranění stehenního svalu, hvězdný hráč znovu ukázal, že je pro Barcelonu zcela nepostradatelný. Na hřiště přišel v 62. minutě a měl hlavní podíl na postupové remíze 1:1.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Messi se zranil v prvním duelu v Paříži a od té doby dělal vše pro to, aby stihl odvetu. Nakonec začal jen na lavičce, a kdyby se vše vyvíjelo podle představ Katalánců, do hry by zřejmě ani nezasáhl. Jenže když v 50. minutě poslal PSG do vedení jeho argentinský krajan Javier Pastore, začal se Messi okamžitě připravovat do hry. A jakmile vstoupil na trávník, jako by celou Barcelonu polila živá voda. Navíc se výrazně podílel na vyrovnávací brance Pedra.

"Messi je prostě nejlepší hráč na světě. Nezáleží na tom, jestli je trochu zraněný, on dokáže zcela změnit průběh utkání. Jak vstoupil na hřiště, hned jsme věděli, že to zvládneme," řekl stoper Barcelony Gerard Piqué. "Úplně změnil vývoj zápasu jen tím, že byl na hřišti," dodal útočník David Villa.

Přestože o víkendu ve španělské lize Barcelona smetla i bez Messiho Mallorku 5:0, v Lize mistrů se ukázalo, že bez držitele čtyř posledních Zlatých míčů pro nejlepšího hráče světa je poloviční. "Nechci mluvit o nějaké závislosti na Messim, ale jeho návrat do sestavy nám přinesl něco, co nám bez něj chybělo. Bylo to vidět okamžitě," připustil záložník Alexander Song.

S jejich slovy se ztotožnil i trenér soupeře Carlo Ancelotti, podle kterého měl Messiho příchod především psychologický vliv. "Hráčům Barcelony dodal sebevědomí, které jim předtím trochu chybělo. Znovu ukázal, jak je to fantastický hráč," chválil Messiho trenér PSG.

Ancelotti věří, že PSG může za rok Ligu mistrů vyhrát

Trenér Paris St. Germain je přesvědčen, že vyrovnané čtvrtfinále s Barcelonou je i přes vyřazení důkazem, že PSG může v příští sezoně pomýšlet i na celkové prvenství. "Myslím, že je to velmi dobrý základ pro příští sezonu. V Lize mistrů jsme odehráli deset zápasů a prohráli pouze jeden v základní skupině s Portem. Hráli jsme proti opravdu velmi silným týmům a získali cenné zkušenosti. Dnes jsme ukázali, že máme sílu, abychom za rok došli dál než do čtvrtfinále a třeba celou soutěž vyhráli," prohlásil Ancelotti po středeční remíze 1:1 na Nou Campu.

Pařížané byli v Barceloně velmi blízko postupu, když se ujali vedení. Jenže Pedro stihl srovnat a závěrečný tlak už PSG nezužitkoval. "Ukázali jsme kvalitu, charakter a především vlastní identitu. Nepodřizovali jsme se hře soupeře, ale sami jsme se snažili tvořit hru. Fantastickému týmu, jako je Barcelona, jsme dělali hodně velké problémy. Toho si vážím. O to víc mě těsné vyřazení mrzí. Škoda, že jsme už v první půli nedali nějaký gól, protože jsme tam měli tři velmi dobré příležitosti," řekl Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články