Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Římské Lazio i v deseti remizovalo v městském derby s AS 1:1

Řím - Fotbalisté Lazia v městském derby s AS Řím remizovali 1:1. Ztratili tak body ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a po 31. kole mají na páté příčce, která jako poslední zajišťuje start v pohárové Evropě, náskok jediného bodu na Inter Milán. Více však může remíza mrzet AS Řím, jelikož nadále ztrácí na Lazio tři body. K výhře přitom mělo blíže, protože od 69. minuty hrálo přesilovou hru po vyloučení Biavy.

Utkání AS Řím - Lazio Řím
zdroj: EPA autor: Maurizio Brambatti

Lazio vstoupilo do derby lépe a v 16. minutě se prosadil brazilský záložník Hernanes střelou ze 20 metrů levačkou do horního rohu branky. Jenže po změně stran právě Hernanes fauloval Pjaniče a AS dostalo výhodu pokutového kopu, který proměnil kapitán Totti a vstřelil tak 12. gól v sezoně, z toho třetí z penalty.

Hru hostů poté přišel rozhýbat český útočník Libor Kozák, jenže záhy uviděl dvě žluté karty v rychlém sledu po sobě obránce Biava a Lazio dohrávalo posledních 20 minut v deseti. Přesto se Kozák dostal do šance, ale hlavou se neprosadil.

Vyhrocené derby mělo předehru mezi fanoušky obou táborů, kteří se i přes velké policejní manévry střetli v ulicích Říma. Výsledkem byla nejméně čtyři bodná zranění. Fanoušci také napadli sanitku, na kterou házeli kameny a stříleli petardy. Nepokoje uklidňoval i starosta Gianni Alemanno.

AS Řím - Lazio Řím 1:1 57. Totti z pen. - 16. Hernanes

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články