Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern deklasoval Hamburk devíti góly, titul zatím neslaví

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov mistrovské oslavy zatím museli odložit nejméně o týden, ačkoliv po výsledku 9:2 nadále vedou Bundesligu o 20 bodů. Čtyřmi brankami se dnes na jejich výhře podílel Claudio Pizarro. Předčasný zisk titulu Bayernu totiž oddálil Dortmund vítězstvím na hřišti Stuttgartu. Hrál i Leverkusen, v jehož sestavě chyběl Michal Kadlec - i bez něj však Bayer porazil Düsseldorf 4:1.

Slavící Toni Kroos a Arjen Robben
zdroj: Gettyimages Editorial

Trenér Jupp Heynckes nechal před čtvrteční odvetou Ligy mistrů proti Juventusu na lavičce několik stabilních opor včetně nejlepšího střelce bavorského klubu Maria Mandžukiče. I přesto domácí vstřelili Hamburku v prvním poločase pět branek, když se prosadili Shaqiri, Schweinsteiger, Robben a dvakrát Pizarro.

Bayern nepolevil ani po přestávce. Druhou trefu zaznamenal Robben a peruánský kanonýr Pizarro přidal další dvě branky. Zaznamenal tak 164. gól a v tabulce střelců německé ligy se posunul na 10. místo. Přeskočil jiného kanonýra Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho. Hamburský gólman Adler inkasoval podeváté po Ribéryho střele, čestné úspěchy hostů si připsali Bruma a Westermann. Záložník Petr Jiráček v sestavě hostů chyběl kvůli střevní chřipce.

Stuttgart - Dortmund
zdroj: AP Photo autor: Marijan Murat

Dortmund odložil oslavy Bayernu

Dortmund se dostal do vedení ve 29. minutě, kdy po centru Marka Reuse prodloužil míč hlavou přesně na zadní tyč Lukasz Piszczek. Vítěz posledních dvou ročníků soutěže však o svůj náskok přišel po hodině hry díky brance Rumuna Alexandrua Maxima, který poprvé skóroval při svém čtvrtém startu v Bundeslize. Svůj již padesátý zásah v německé soutěži si ale na druhé straně připsal Robert Lewandowski a zařídil Borussii tři body. Nejlepší střelec soutěže snadno poslal zblízka do prázdné branky pas od Piszczeka, dal svůj 20. gól v tomto ročníku.

S Dortmundem udržel krok třetí Leverkusen, který zvítězil na hřišti nováčka z Düsseldorfu 4:1. Hosté se poprvé dostali do vedení díky penaltě Stephana Kiesslinga. Fortuně, za kterou odehrál celý duel stoper Martin Latka, pomohl ke srovnání vlastní gól Daniela Schwaaba krátce před přestávkou. Bayer, v jehož sestavě chyběl bek Michal Kadlec, ale v druhé půli naplnil roli favorita. Jasnou výhru mu zařídil dvěma góly André Schürrle a těsně před koncem zpečetil skóre znovu Kiessling.

Düsseldorf má i přes porážku stále pět bodů k dobru na barážovou 16. příčku, protože Augsburg se střídajícím záložníkem Janem Morávkem prohrál 0:2 s Hannoverem. Výhru 2:0 si naopak připsal Freiburg se stoperem Pavlem Krmašem, tři body mu zařídil dvěma trefami Max Kruse.

Zdeněk Pospěch nastoupil neobvykle na levé straně obrany Mohuče, a tak v zápase s Brémami sváděl u postranní čáry přímé souboje s pravým bekem soupeře Theodorem Gebre Selassiem. Duel jejich týmů skončil nerozhodně, protože na gól mohučského Adama Szalaie už z první minuty odpověděl v 69. minutě Aaron Hunt. 

Tomáš Pekhart (vpravo) bojuje s Diegem z Wolfsburgu
zdroj: Gettyimages Editorial

Wolfsburg během pěti minut zahodil vítězství

Fotbalisté Wolfsburgu remizovali s Norimberkem 2:2, když přitom ještě půl hodiny před koncem zápasu vedli o dvě branky, hosté však dokázali během pěti minut vyrovnat. Do utkání zasáhl na straně domácího týmu od začátku záložník Jan Polák, v dresu Norimberku odehrál celý druhý poločas útočník Tomáš Pekhart - gólově se však ani jeden z Čechů neprosadil.

Wolfsburg v utkání brzy vedl, když se v druhé minutě prosadil z přímého kopu sedmou ligovou brankou Diego. Posedmé se poté trefil také Ivica Olič, který střelou do pravého horního rohu přidal po necelé půlhodině utkání druhou branku Wolfsburgu. O chvíli později se zapsal do statistik také Polák, jenž po faulu na Japonce Kijotakeho dostal žlutou kartu.

Ve druhém poločase, do kterého již zasáhl i hostující Pekhart, však převzal iniciativu Norimberk. Na 1:2 snížil záložník Timmy Simons a po hodině hry dal konečnou podobu výsledku Per Nilsson. Hosté tak zaznamenali v sedmém ligovém zápase pátou remízu a v lize neprohráli již od 25. ledna, kdy nestačili na mistrovský Dortmund.

Fürth doma opět neuspěl

Frankfurt se v souboji nováčků dočkal po šesti ligových zápasech výhry, na hřišti Fürthu zvítězil 3:2. Poslední Fürth se dostal do vedení z první vážnější akce, hlavou se po rohovém kopu trefil Nikola Djurdjič. Za Frankfurt vyrovnal v 13. minutě Takaši Inui.

V druhém poločase "Orli" dokonali obrat díky brankám Stefana Aignera a nejlepšího klubového střelce Alexandera Meiera, jenž se prosadil potřinácté v ročníku. Domácí už dokázali jen snížit zásluhou Turka Sararera. Fürth se tak ani ve čtrnáctém domácím zápase nedočkal výhry, Frankfurt naproti tomu pátým místem dosáhl na příčku zajišťující postup do Evropské ligy.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:

Augsburg - Hannover 0:2 (61. a 90. Rausch), Düsseldorf - Leverkusen 1:4 (41. vlastní Schwaab - 22. z pen. a 87. Kiessling, 62. a 84. Schürrle), Freiburg - Mönchengladbach 2:0 (69. a 90.+1 Kruse), Mohuč - Brémy 1:1 (1. Szalai - 69. Hunt), Schalke - Hoffenheim 3:0 (71. Höger, 79. Raffael, 83. Pukki), Stuttgart - Dortmund 1:2 (63. Maxim - 29. Piszczek, 83. Lewandowski), Bayern Mnichov - Hamburk 9:2 (31., 45., 53. a 68. Pizarro, 34. a 54. Robben, 5. Shaqiri, 19. Schweinsteiger, 76. Ribéry - 75. Bruma, 86. Westermann), Wolfsburg - Norimberk 2:2 (2. Diego, 27. Olič - 61. Simons, 66. Nilsson), Fürth - Eintracht Frankfurt 2:3 (2. Djurdjič, 72. Sararer - 13. Inui, 59. Aigner, 69. Meier).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články