Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec přivítá nejlepší tým jara Olomouc, Dukla přivítá poslední Budějovice

Praha - Fotbalisté třetí Olomouce, kteří jako jediní vyhráli všechny čtyři jarní ligové zápasy, se v páteční předehrávce 21. kola představí na půdě mistrovského Liberce. Před víkendem se netradičně odehrají ještě další dva duely. Mladá Boleslav se doma utká se Slováckem a Dukla Praha přivítá poslední České Budějovice. Právě hosté se v tomto střetnutí pokusí vyšvihnout ze sestupových pater ligové tabulky.

Olomouc je v tomto ročníku proti Severočechům stoprocentní: ve finále Superpoháru je porazila 2:0 a na podzim v lize dokonce 3:0. "Hráči mají v hlavách, že se jim v této sezoně s Libercem daří. Oba zápasy nám ukázaly, kde je zranitelný. Bude důležité, jak dokážeme plnit to, co nám má přinést úspěch," řekl trenér Sigmy Roman Pivarník. "Ofenziva Liberce je vynikající. Je kombinačně hodně silný a snaží se prosadit svojí hrou. Má do útoku výborného Šurala, Rabušice, Rybalku a hlavně Štajnera," doplnil kouč Hanáků, jehož tým neinkasoval tři zápasy za sebou.

Slovan po slušném vstupu do jara před reprezentační pauzou neuspěl na hřišti Slavie Praha, prohrál 1:3 a zůstal na sedmém místě. Podle libereckého kouče Jaroslava Šilhavého může Olomouc bojovat o titul.

Jaroslav Šilhavý:

"Olomouc je takový černý kůň v závěsu za Plzní a Spartou. Z tohoto pohledu nás čeká silný soupeř, který má dobře poskládaný tým. Věřím však, že předvedeme ten náš kvalitní ofenzivní fotbal. Doma jsme na jaře v obou zápasech vyhráli, tak bychom chtěli i do třetice."

Mladá Boleslav bude proti Slovácku napravovat ztráty z posledních kol

Středočeský tým zatím nedokázal v druhé polovině sezony navázat na slušnou formu ze závěru podzimu a v posledních dvou zápasech vyšel bodově i střelecky naprázdno. "Do domácího ligového utkání jdeme s jednoznačným záměrem naplno bodovat a napravit tak předchozí ztráty z prohraných zápasů doma s Plzní a venku v Jihlavě," uvedl trenér Středočechů Ladislav Minář.

V ideální formě není ani deváté Slovácko. "I když jsme ve třech ze čtyř jarních zápasů vyšli střelecky naprázdno, nejedná se o náš psychický blok. I když z tohoto pohledu se tým s určitou nervozitou potýká," uznal kouč Svatopluk Habanec. Jeho svěřenci se s Mladou Boleslaví utkají hned třikrát ve třinácti dnech, vedle ligy i ve čtvrtfinále domácího poháru.

České Budějovice se na Dukle pokusí vyšvihnout ze sestupových míst

Šestá Dukla by doma ráda napravila poslední debakl 0:4 z Plzně, kde už hrála od první minuty bez vyloučeného Jana Vorla. Trenér Pražanů Luboš Kozel očekává podobné utkání jako s Příbramí, kterou jeho mužstvo naposled na Julisce porazilo 1:0. "Budějovice hrají o záchranu, v každém utkání se musí snažit bodovat, takže sem určitě nepřijedou s odevzdanou náladou, ale s tím, že si chtějí něco odvézt," předpokládal Kozel.

Jeho protějšek Pavol Švantner ví, že domácí jsou v mnohem lepší pozici. "Dukla figuruje v horní polovině tabulky a může hrát v klidu. Předvádí kvalitní kombinační fotbal plný přihrávek, takže nás nečeká vůbec nic lehkého. Naše situace nám ale jasně velí ve všech zápasech usilovat o to, abychom naplno bodovali," nabádal slovenský kouč. České Budějovice nevyhrály šest zápasů v řadě a na nesestupové příčky ztrácí v tabulce jeden bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články