Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liverpool otočil zápas s Tottenhamem a ukončil jeho vítěznou sérii

Londýn – Dvanáctizápasová série fotbalistů Tottenhamu v anglické lize bez prohry skončila. Na třetí celek tabulky si vyšlápl Liverpool, který dokázal proti kohoutům otočit nepříznivý stav a vyhrál 3:2, když o vítězství Reds rozhodl osm minut před koncem z penalty Gerrard. Svěřenci Brendana Rodgerse si připsali třetí výhru v řadě a posunuli se na šesté místo tabulky. Tottenham zůstává třetí.

Slavící Steven Gerrard
zdroj: Isifa

Liverpool do zápasu vstoupil lépe a v 21. minutě ho poslal do vedení nejlepší střelec Premier League Luis Suárez, když ho přihrávkou našel José Enrique. Suárez si připsal již dvaadvacátou ligovou branku v sezoně a o tři góly před Robinem van Persiem z Manchesteru United.  

Poté však přišli velké chvíle stopera Tottenhama Jana Vertongena. Belgický reprezentant, který před sezonou přišel z Ajaxu, nejprve v samotném závěru poločasu srovnal hlavou, když ho přesným centrem našel Gareth Bale. Osm minut po přestávce poslal kohouty, kteří v týdnu rozstříleli v Evropské lize Inter Milán, dokonce do vedení, když ho znovu našel přihrávkou Bale.

Liverpool však nesložil zbraně a v 66. minutě srovnal skóre záložník Reds Stuart Downing. Rozhodující moment přišel osm minut před koncem. Útočník Tottenhamu Jermaine Defoe špatně přihrál, k míči se dostal Suárez, kterého nedovoleným způsobem v pokutovém území zastavil Assou-Ekkoto a kapitán Steven Gerrard poslal domácí podruhé v zápase do vedení. To už si Liverpool pohlídal.

Tottenhamu tak připravil první ligovou porážku od 9. prosince, kdy Londýňané selhali také v Liverpoolu a podlehli Evertonu 1:2.

Newcastle v nastavení rozhodl o výhře 2:1 nad Stoke a na svého soupeře se dotáhl v tabulce. Doma sice po penaltě Jonathana Walterse ze 67. minuty prohrával, už za šest minut ale srovnal z přímého kopu Yohan Cabaye. Rozhodující gól přišel z kopačky Papisse Demby Cissého po přihrávce Sylvaina Marveaxe za obranu.

Fotbalisté QPR porazili Sunderland 3:1 a dotáhli se na předposlední Reading

Queens Park Rangers poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy v řadě, když porazil Sunderland 3:1, a v tabulce Premier League se dotáhl na předposlední Reading.

QPR sice prohrávali se Sunderlandem od 20. minuty, kdy se prosadil jedenáctou ligovou brankou nejlepší klubový střelec Kevin Fletcher. Ten se trefil po pětizápasovém gólovém půstu. Vyrovnání zařídil o deset minut později Francouz Loic Rémy.

Slavící Jermain Jenas
zdroj: Isifa

Na obratu skóre začali domácí pracovat v druhém poločase. Dvacet minut před koncem se přesnou střelou k tyči blýskl Andros Townsend. Jistotu výhry dal domácím v poslední minutě zápasu záložník Jermaine Jenas, který tak zaznamenal první gól od svého únorového příchodu na stadion Loftus Road.

Reading z duelu s Aston Villou žádné body nevytěžil, přestože šel jako první do vedení. V 32. minutě si hostující Nathan Baker srazil míč do vlastní branky. Prakticky vzápětí však odpověděl za hosty dvanáctou ligovou trefou Belgičan Christian Benteke.

O třech bodech pro Aston Villu rozhodl krátce před přestávkou Gabriel Agbonlahor. Reading zůstal předposlední, Aston Villa je sedmnáctá s tříbodovým odstupem od sestupových příček.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Norwich - Southampton 0:0, QPR - Sunderland 3:1 (30. Rémy, 70. Townsend, 90. Jenas - 20. Fletcher), Reading - Aston Villa 1:2 (32. vlastní Baker - 33. Benteke, 45. Agbonlahor), West Bromwich - Swansea 2:1 (40. Lukaku, 61. vlastní De Guzmán - 33. Moore).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články