Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Madridské Atlético uvítalo novou posilu – Tomáše Ujfalušiho

Praha - Současný kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši se dnes představil ve svém novém působišti. Prezident madridského klubu Enriquo Cerezo Torres uvedl letní akvizici jako velkou posilu. Třicetiletý obránce si tak dnes poprvé navlékl pruhovaný dres svého nového zaměstnavatele. Bývalý hráč italské Florentiny se rozhodl, že v létě ve svém předešlém klubu již nepodepíše nový kontrakt. S Atléticem Madrid se Ujfaluši dohodl na začátku července.

Tomáš Ujfaluši
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Španělským fanouškům se při oficiálním přivítání uvedl několika větami v kastilském nářečí, poté svou řeč převedl do Italštiny. "Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k tak skvělému klubu, jakým je Atlético Madrid. Doufám, že zde získám mnoho trofejí," uvedl pravidelný hráč reprezentační jedenáctky.

Za hlavní důvod odmítnutí nové smlouvy v italském klubu uvedl Ujfaluši potřebu nové motivace. Stal se tak volným hráčem a o jeho služby se začalo zajímat hned několik evropských klubů. Nakonec zvítězilo Atlético Madrid, které touží po letošním čtvrtém místě ve španělské La lize úspěšně postoupit přes předkolo do hlavní soutěže Ligy mistrů.

"Každý člověk, který má na výběr, si snaží vybrat to nejlepší. A já si to nejlepší vybral," prohlásil Ujfaluši, který vždy snil o španělské lize. "Německá a italská liga jsou kvalitní, ale já si vždy chtěl vyzkoušet španělskou soutěž. Mám rád španělský fotbal a velmi se na tuto zkušenost těším," dodal čerstvý hráč méně slavnějšího z madridských klubů.S týmem vyráží Ujfaluši spolu s dalšími příchozími hráči - Johnem Heitingou, Paulem Asuncaem a Sinamem Ponggole do Mexika, kde tým trenéra Javiera Aguirreho naplánovanou přípravu na další sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články