Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Chelsea ve šlágru kola podlehla Manchesteru City a může ztratit třetí místo

Londýn – Fotbalisté Chelsea opět potvrdili, že se jim v posledních týdnech příliš nedaří. Blues v brance s Petrem Čechem ve šlágru 27. kola anglické Premier League podlehli Manchesteru City 2:0 a jejich ztráta na dnešního soupeře se v tabulce zvýšila na sedm bodů. O branky Citizens se postarali Yaya Touré a Carlos Tévez. Tři body si na své konto připsal i Newcastle, který doma porazil po gólové přestřelce Southampton 4:2. Tottenham sehrál skvělý zápas s West Hamem a nakonec z něj odešel vítězně po úžasném gólu Balea v poslední minutě.

Slavící Yaya Touré
zdroj: Isifa

Aktivněji do zápasu mezi druhým a třetím celkem vstoupili domácí, kteří si v prvním poločase vytvořili několik nadějných šancí, ale Petr Čech byl vždy na svém místě. Rozhodující momenty se začaly odehrávat až v dějství druhém. Pět minut po přestávce mohla jít do vedení hostující Chelsea. Na dlouhý pas Ivanoviče si naběhl Ba, kterého nepochopitelně srazil brankář Hart.

K penaltě se postavil Frank Lampard, který si mohl připsat 200. branku v dresu Blues, ale Hart svoji chybu napravil a Lampardovu přízemní střelu výborně vychytal. Následně převzali otěže zápasu zase domácí a v 63. minutě se mohli radovat z vedení, když se ve vápně dobře uvolnil Yaya Touré a poslal Citizens do vedení.

Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem ještě Carlos Tévez, který se trefil krásnou střelou z dálky. Chelsea tak na svého dnešního soupeře opět ztratila a místo ní se na třetí místo posunul Tottenham, který v dramatickém zápase porazil West Ham 3:2.

Tottenham šel v zápase na hřišti Hammers do vedení, když ve třinácté minutě Spurs vypíchli špatnou rozehrávku domácího celku a Bale zakončil vynikající ranou ke vzdálenější tyči. Již o dvanáct minut později však z penalty srovnal Andy Carroll a v 58. minutě již West Ham vedl po výborném balonu za obranu Spurs, na který si naběhl Joe Cole a chladnokrevně zakončil.

Hosté dlouho tlačili, West Ham však držel nad vodou neuvěřitelný Jääskelainen, který se vytasil se snad dvojciferným počtem skvělých zásahů. Nakonec však nestačil na dorážku Gylfiho Sigurdssona z přímého kopu a minutu před koncem Bale nádhernou trefou zvrátil skóre na stranu Tottenhamu, který si připsal důležitou výhru 3:2.

Manchester City - Chelsea 2:0 (63. Y. Touré, 85. Tévez), Newcastle - Southampton 4:2 (33. Sissoko, 42. Cissé, 67. Cabaye z pen., 79. vlastní Hooiveld - 3. Schneiderlin, 50. Lambert), West Ham United - Tottenham 2:3 (25. Carroll z pen., 58. J. Cole - 13. a 90. Bale, 76. Sigurdsson).

Důležité vítězství v boji o záchranu si připsal i Newcastle, který doma po šestigólové přestřelce porazil Southampton. Hosté se sice ujali vedení již ve třetí minutě, když se trefil Schneiderlin, ale Straky ještě do poločasu vývoj utkání otočily po brankách Sissoka a Cissého.

Po přestávce ještě stihl vyrovnat nejlepší střelec Southamptonu Lambert, ale Newcastle nakonec zápas zvrátil na svoji stranu, když penaltu proměnil Cabaye a do vlastní sítě zamířil Hooiveld.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články