Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Svoboda: Musíme se zaměřit hlavně na fanoušky

Praha – Kolotoč fotbalové Gambrinus ligy se po zimní pauze opět rozjíždí naplno a na jeho startu je pro fanoušky připraveno hled několik zajímavých novinek, které by měly zvýšit zájem o nejvyšší českou fotbalovou soutěž. "V poslední době se řešila spousta věcí, ale trochu se zapomnělo na fanoušky, a to bychom chtěli změnit," prohlásil předseda LFA Dušan Svoboda.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Pro fanoušky jsou připraveny nové webové stránky, které poskytnou veškeré informace o Gambrinus lize, každý měsíc bude vyhlašován hráč a trenér měsíce, bylo vytvořeno pozměněné ligové logo k 20. výročí a vítěz soutěže obdrží novou trofej.

"Snažíme se všechny přesvědčit, že nás v profesionálním fotbale zajímají dvě nebo tři základní veličiny – počet lidí na stadionu, počet diváků u televize a jakou čtenost mají internetové stránky. Pokud budeme práci dělat dobře, tak ta čísla porostou," řekl Svoboda, který je kromě pozice předsedy v Ligové fotbalové asociaci, jež sdružuje profesionální kluby z první a druhé ligy a snaží se převzít pravomoci a kompetence z Asociace ČR, také místopředsedou FAČR a místopředsedou vedení Sparty.

"Co se týče internetových stránek a jejich napojení na sociální sítě atd., tak doháníme dluhy z minulosti. Hlavní problém je, že s tím přicházíme v roce 2013, a ne před dvěma až třemi lety. Za to může především organizační struktura, která tady fungovala doposud," řekl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra

Liga termíny měnit nebude

Jedním z velkých problémů Gambrinus ligy je dle fanoušků i termínová listina, kdy velká část z nich nesouhlasí, aby se hrálo již od února. Svoboda však nevidí jiné východisko a myslí si, že pokud bude fotbal dostatečně atraktivní, fanoušci si najdou cestu na stadion i tak.

"Není možné, abychom mohli otáčet termínové listiny. Musíme se přizpůsobit situaci, která tady je. Podívejme se na Německo, kde mají stejné klimatické podmínky jako my. Kdyby to bylo o tom, že lidé nechtějí v zimě chodit na stadion, tak by všechny zimní sporty musely skončit. Je to spíš náš problém. Musíme těm fanouškům na stadionech vytvořit dobré podmínky," uvedl Svoboda.

O "supersobotě" diskutujeme

V poslední době se spekuluje i nad ideou tzv. "supersoboty", kdy by se po vzoru zahraničních soutěží hrála většina zápasů již v sobotu. "V současnosti máme nastolené smlouvy s našimi partnery i v oblasti televizního vysílání a vysílacího schématu. Snažím se nyní najít nějakou dobrovolnou dohodu, abychom tento projekt mohli vyzkoušet. Jsem přesvědčený o tom, že pokud by se ty zápasy hrály v jednom termínu, tak by to lize jen prospělo, a věřím, že to nakonec uskutečníme," řekl Svoboda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články