Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Freiburg chce udržet Krmaše, Pospěch dál zůstane v Mohuči

Berlín - Bundesligový Freiburg si pochvaluje výkony českého fotbalisty Pavla Krmaše a chce s ním prodloužit smlouvu, která vyprší na konci sezony. Dvaatřicetiletý stoper však svou budoucnost v pátém týmu nejvyšší německé soutěže, za který hraje od roku 2007, nechává podle německých médií zatím otevřenou.

Pavel Krmaš
zdroj: Getty Images autor: Daniel Kopatsch

"Chceme s Pavlem dál spolupracovat," prohlásil sportovní ředitel Freiburgu Dirk Dufner, podle něhož bývalý hráč Hradce Králové, Sparty a Teplic předvádí špičkové výkony a má velkou zásluhu na současném postavení klubu v tabulce. Jeho vedení má proto prý pro Krmaše připravenou novou roční smlouvu.

Chválou na českého svěřence nešetří ani trenér Freiburgu Christian Streich. "Pavel je lidsky i jako fotbalista pro nás všechny vzorem. Je to absolutní profesionál, který chce stále naplno trénovat," uvedl kouč týmu z jihu Německa, podle kterého by bylo pro každé mužstvo štěstím mít takového hráče na soupisce.

Dufner je přesvědčen, že i v příští sezoně bude Krmaš oblékat červeno-černý dres Freiburgu, český obránce však nechává další prodloužení smlouvy zatím otevřené. "Jasněji bude v příštích týdnech," řekl Krmaš, který na počátku sezony sice vysedával na lavičce, po zranění spoluhráče Matthiase Gintera se ale vypracoval v jistotu zadních řad Freiburgu.

Radost hráčů Freiburgu
zdroj: Getty Images autor: Michael Kienzler

V posledním ligovém kole proti Düsseldorfu navíc Krmaš svým druhým gólem v ročníku zajistil týmu tři body a za svůj výkon si vysloužil nominaci do nejlepší jedenáctky kola, kterou sestavuje prestižní časopis Kicker. "Čekal jsem na svou šanci a stále pilně trénoval. To nejdůležitější je trénink," nastínil český fotbalista svůj recept na úspěch, díky němuž by mohl prodloužit své účinkování v Bundeslize.

To může i další český zadák Zdeněk Pospěch z Mohuče. Bývalý reprezentant splnil v posledním kole podmínku ve smlouvě, která mu při odehrání minimálně 20 ligových zápasů v sezoně zajišťuje opci na prodloužení kontraktu. Trenér Mohuče Thomas Tuchel by někdejší oporu Ostravy a Sparty měl rád dál v kádru. "Hraje konstantně na velmi dobré úrovni," ocenil výkony čtyřiatřicetiletého krajního obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články