Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bakoš: Plzeň je česká Neapol, hrajeme podobným stylem

Neapol - Podle fotbalisty Plzně Marka Bakoše má Viktoria se svým čtvrtečním soupeřem v Evropské lize Neapolí hodně společného. Ve svých soutěžích prý hrají podobné role. Slovenský útočník sice považuje druhý tým italské ligy za favorita, ale je přesvědčen, že lídr české ligy má na postup. "Neapol má silný tým, který je dobře poskládaný a je dlouho pohromadě. Dá se říct, že je její hra založena na podobném stylu hry, jaký hrajeme my," řekl Bakoš. "Co jsme my v Čechách, to je Neapol v Itálii," dodal.

Kombinační hrou a rychlým přechodem do útoku se prý Neapol vymyká z italského průměru. "Není to typicky italský tým," míní slovenský reprezentant. "Neapol je určitě favorit, což my respektujeme, ale kůži nechceme prodat lacino. Měsíc a půl jsme se na ně připravovali a teď si to s nimi rozdáme o všechno," doplnil.

Už před rokem byla Plzeň blízko postupu z 2. kola Evropské ligy přes Schalke, vypadla až po prodloužení. Tentokrát by měla těžit z větších zkušeností, které za uplynulý rok získala. "Určitě jsme mnohem zkušenější než před rokem. Teď to jen musíme prodat na hřišti a dokázat, že jsme tým, který může v Evropě uspět," dodal Bakoš.

Právě zkušenosti a sehranost s týmem zřejmě udrží Bakoše v základní sestavě, přestože v zimě do Plzně přišel jako velká a drahá posila Stanislav Tecl z Jihlavy. Ten buď začne na křídle, nebo do utkání nastoupí z lavičky.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odlétá do Neapole s cílem uhrát přijatelný výsledek

Mazzarri respektuje sílu Plzně, opory šetřit nehodlá

Podle trenéra fotbalistů Neapole Waltera Mazzarriho je Plzeň velmi těžký soupeř. I proto prý nasadí do čtvrtečního utkání silnou sestavu, i když připustil, že určité změny udělá. "Sestavou jsme míchali v základní skupině, protože jsme došli k závěru, že pro hráče, kteří tolik nenastupují, jsou takové zápasy nejlepším tréninkem a šancí se ukázat," řekl Mazzarri.

Walter Mazzarri: "Nasadíme sestavu, která bude natolik kvalitní, aby Plzeň porazila. I když tam nějaké změny oproti poslednímu utkání budou, protože nás v neděli čeká další těžký zápas. Plzeň však rozhodně nemůžeme podcenit."

Fotbalisté Neapole
zdroj: Isifa/EPA

Hra Viktorie v základní skupině na něj udělala velmi dobrý dojem. "Plzeň už rozhodně není neznámým týmem. Hraje dobrý fotbal, navíc skončila před Atlétikem Madrid, druhým týmem španělské ligy, které dokonce porazila," upozornil Mazzarri. "Pokud ještě někdo o Plzni neslyšel a myslí si, že to pro nás bude snadné, tak se mýlí. Plzeň je velmi silná," dodal.

Ačkoli se spekuluje, že pro Neapol je přednější italská liga, ve které je na druhém místě o pět bodů za Juventusem, i v Evropské lize chce Mazzarri uspět. "Chceme postoupit, to je bez debat. Je to důležité pro další rozvoj našich hráčů, aby získávali zkušenosti z podobně důležitých zápasů, a tím jsme se zlepšovali i pro italskou ligu," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články