Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Manchester United se zase o něco přiblížil titulu, Everton porazil 2:0

Londýn – Již dvanáctibodový náskok má v čele anglické fotbalové ligy Manchester United a opět se o něco přiblížil zisku jubilejního dvacátého titulu. V dnešním utkání 26. kola porazil doma Everton 2:0, a využil tak zaváhání městského rivala a druhého celku tabulky Manchesteru City, který překvapivě prohrál na hřišti Southamptonu 3:1. Po čtyřech soutěžních zápasech se vítězství dočkali i fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v bráně, když na domácí půdě porazili Wigan 4:1.

Robin van Persie
zdroj: Isifa

Manchester o svém jednadvacátém vítězství v sezoně rozhodl již v první půli. O úvodní branku zápasu se postaral veterán Ryan Giggs po akci Robina van Persieho, který devětatřicetiletého záložníka našel na malém vápně a ten svojí slabší nohou poslal míč od tyče do brány. Tímto gólem Giggs opět přepsal historické tabulky, když se trefil v třiadvacáté ligové sezoně po sobě a je jediným hráčem, který se trefil ve všech jednadvaceti ročnících Premier League.

Do tabulky střelců se zapsal i nejlepší střelec Premier League Robin van Persie, když dostal již v nastaveném čase prvního poločasu míč za obranu, obešel brankáře Howarda a poslal rudé ďábly do dvojbrankového vedení. V druhém poločase bylo k vidění ještě několik nadějných příležitostí, které však již brankou neskončily.

Vítězství se dočkala i Chelsea, jenž v posledních týdnech vypadla z ligového poháru a dvakrát v lize nevyhrála. Blues se do Wiganu pustili od začátku velice aktivně, ale první větší šanci si připravil Wigan, ale Čech výborně zasáhl. V sedmnácté minutě však Londýňané potvrdili roli favorita a dostali se do vedení. Po rychlé akci po ose Luiz, Torres, Ramires posledně jmenovaný nekompromisně prostřelil Al Habsiho v bráně Wiganu.

Další branky padaly až v druhé půlce. Nejprve se trefil deset minut po přestávce navrátilec Hazard, jenž si odpykal třízápasový trest za konflikt s podavačem balónu v pohárovém zápase se Swansea. Dvě minuty po něm však nechala obrana Chelsea za obranou samotného Maloneyho, který z těžkého úhlu překonal vyběhnuvšího Čecha.

Fanoušci Blues se o výsledek utkání museli obávat až do 87. minuty. To opět zaúřadoval nejlepší střelec Chelsea Frank Lampard. Čtyřiatřicetiletý anglický reprezentant, který nemá stále podepsanou novou smlouvu a neustále se spekuluje o jeho budoucnosti, si na vápně počkal na zpětnou přihrávku Hazarda a prostřelil výborně chytajícího Al Habsiho. Pro Lamparda to byla již dvanáctá ligová branka v sezoně.

Finální podobu dal výsledku v nastaveném čase Marin, pro kterého to byla první trefa v dresu Chelsea. Londýňané se tak opět posunuli na třetí místo, na kterém je na pár hodin nahradil Tottenham, který doma v dramatickém utkání porazil Newcastle. Největší hvězdou tohoto utkání se stal velšský reprezentant Gareth Bale, který se mezi střelce zapsal hned dvakrát.

V boji o Ligu mistrů nezaváhal ani Arsenal, který vyhrál těsným výsledkem 1:0. O výhře kanonýrů rozhodl již v prvním poločase Cazorla. Český reprezentant Tomáš Rosický do zápasu nezasáhl a celý zápas proseděl na lavičce náhradníků. Svěřenci Arsena Wengera se tak udrželi na páté příčce s čtyřbodovou ztrátou na Tottenham a pětibodovou na Chelsea.

To druhý Manchester City již tři ligové zápasy čeká na výhru a opět ztratil body v boji o první místo, když se Southamptonem prohrál 3:1. Domácího outsidera poslal do vedení již po sedmi minutách Pancheon. Za čtvrt hodiny to bylo již 2:0, když se trefil Davis. Favorit sice dokázal před přestávkou snížit, do černého zamířil Džeko, ale po přestávce si vlastní gól vstřelil Barry, a Southampton si tak připsal velice cennou výhru.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Tottenham - Newcastle 2:1 (5. a 78. Bale - 24. Gouffran), Chelsea - Wigan 4:1 (23. Ramires, 56. Hazard, 87. Lampard, 90.+1 Marin - 58. Maloney), Norwich - Fulham 0:0, Stoke - Reading 2:1 (67. Huth, 81. Jerome - 83. Mariappa), Sunderland - Arsenal 0:1 (36. Cazorla), Swansea - QPR 4:1 (8. a 67. Michu, 18. Rangel, 50. Hernandez - 48. Zamora), Southampton - Manchester City 3:1 (7. Puncheon, 22. Davis, 48. vlastní Barry - 39. Džeko), Aston Villa - West Ham United 2:1 (74. Benteke z pen., 78. N'Zogbia - 87. vlastní Westwood), Manchester United - Everton 2:0 (13. Giggs, 45.+1 Van Persie).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články