Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kalas zpět do Chelsea nespěchá, nejprve chce zkušenosti

Praha - Fotbalista Tomáš Kalas bere ocenění Talent roku 2012 jako důkaz toho, že se vydal správnou cestou a že tvrdá práce v tréninku se vyplácí. Rozhodně ale kvůli tomu nezačne létat v oblacích a chce pokračovat postupnou cestou. Ačkoli už od 17 let patří Chelsea, nebrání se tomu, že by i nadále pokračoval na hostováních v menších klubech, jako je nyní Arnhem. Prosadit se v Chelsea chce, až na to bude připraven a bude mít dostatek zkušeností.

Talent roku Tomáš Kalas
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Chelsea ho získala v sedmnácti ze Sigmy Olomouc a po půl roce v juniorce ho poslala na hostování do Arnhemu, kde nyní začíná už třetí půlrok. Především si cení toho, že dostává pravidelně šanci v základní sestavě. "Pokud bych takto nastupoval, tak bych se nebránil ani dalšímu hostování. Klidně i znovu tady v Holandsku, které je pro hráče mého věku ideální. Uvidíme, co bude v létě," řekl Kalas.

Na prosazení se v Chelsea má prý stále ještě dostatek času. "Aby se hráč mého věku dostal natrvalo do obrany velkoklubu jako Chelsea, tak to by musel být opravdu megatalent. Něco jiného ale je, když přijde hráč, který má odehráno přes sto zápasů v kvalitní soutěži a už má zkušenosti. Mých padesát startů v Nizozemsku je v 19 letech docela dobrých, ale kdybych teď rok seděl na lavičce Chelsea, tak mít v jednadvaceti letech padesát startů už nic moc znamenat nebude," míní devatenáctiletý Kalas.

Proto se zatím příliš nezaobírá děním v Chelsea, přestože londýnský klub pozorně sleduje. "Stejně jako Arnhem a Olomouc. Koukám na výsledky, čtu si o ní a také to osobně probírám s Eddiem Newtonem, který má v Chelsea na starosti hráče na hostováních. Objíždí nás a dává dohromady informace o nás, aby měli v Chelsea přehled, jak si vedeme," popsal Kalas.

Mladý obránce nastoupil do všech zápasů této sezony Eredivisie a dokonce jednou skóroval. Svými výkony si řekl také o pozvánku do národního týmu. Jedinou komplikací pro něj je, že v poslední době z něj trenér Arnhemu dělá především pravého beka. "Sám vlastně nevím, co teď jsem. Na beku jsem toho zatím moc neodehrál, abych si troufl tvrdit, že jsem bek. A na stoperu jsem teď zas dlouho nehrál. Je to takový divný pocit," připustil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články