Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta vyhrála silvestrovské derby internacionálů

Praha - Po šestileté odmlce dokázali sparťanští internacionálové vyhrát silvestrovské derby a výsledkem 5:2 ve 22. posledním fotbalovém měření roku narušili vítěznou hegemonii soupeře. Sparťané navíc dokázali poprvé v pětileté historii

zdroj: ČT4

Sparťané tentokrát výrazně posílili o mladší hráče a v úvodu se dostali do vedení. Mohlo být i vyšší, ale Siegl svůj první souboj s nedávným gólmanem futsalové reprezentace Klímou ještě prohrál. Obvyklý srdcař František Straka sice nečekaně nedorazil, Martin Hašek zase musel svou premiéru oželet kvůli viróze, ale i tak Letenští drželi otěže zápasu pevněji ve svých rukou, zvlášť když Kočí přidal druhý gól.

Sehranější slávisté zaostávali v pohybu a také oni spálili několik jasných šancí ke snížení. Už během pauzy proto plánovali, že budou spěchat za třetím rohem a snížením z nařízené penalty, což by zápas znovu zdramatizovalo. To se jim povedlo v 37. minutě jen částečně - Jeslínek totiž penaltu neproměnil, protože branku minul. Jenže sparťané si pak nechali dát během minuty dva góly a každý útok červenobílých hrozil otočením výsledku.

Pak ale přišly velké chvíle pro Siegla, který prokázal pověst kanonýra a dvěma přesnými zásahy během jedné minuty stvrdil výhru. Definitivní pečeť výsledku pak dal Jiří Novotný, který jako jediný ze všech hráčů na hřišti ještě hraje na profesionální úrovni v dresu Ružomberku.

Sparta dokázala vyhrát derby teprve počtvrté, poprvé od roku 2001. Obě vítězství mají hodně společného: tehdy se stejně jako dnes hrálo na nově položeném umělém trávníku, také tehdy vítěz vstřelil pět gólů.

Do kategorie nad 50 let se namíchali tentokrát i někteří mladší hráči včetně Frýdka, Bažanta či Kabyla a především mladší sparťané hodně pomáhali svému týmu k premiérovému vítězství v historii vůbec. Kabyl svoji enormní snahu odnesl svalovým zraněním, po kterém opustil hřiště jen s dopomocí. "V životě jsem neměl svalové zranění, ale teď ani nemohu jít po svých," smutnil Kabyl, když opouštěl stadion. Kvůli zvrtnutému kotníku zase nedokončil hlavní zápas slávista Jindráček.

Výsledky:

Nad 35 let (po dnešku bilance 15-3-4):
Slavia - Sparta 2:5 (0:2)
Branky: 38. Zákostelský, 39. Příložný - 40. a 41. Siegl, 6. Horňák, 8. Kočí, 42. Novotný. Rozhodčí: Zvonič - Vodička, Benák. Nejlepší hráči: Knoflíček - Chovanec.
Sestavy:
Slavia: Klíma - Šimůnek, Ondrejčík, Kozel, Jeslínek, Medynský, F. Veselý ml., Jindráček, Janoušek, Řehák, Knoflíček, Pěnička, Zákostelský, Šimurka, Příložný.
Sparta: Sova - J. Novotný, Horňák, Mlejnský, Vrabec, J. Chovanec, Budka, Siegl, Josef Němec, Vonášek, Kukleta, Černý.
   
Nad 50 let (2x20 minut; po dnešku bilance 2-2-1)
Slavia - Sparta 5:6 (1:5)
Branky: 22. a 36. z pen. Příložný, 13. Zlámal, 34. P. Herda, 38. Beránek - 5. a 17. Denk, 11. Čabala, 13. Kabyl, 16. Bažant, 32. Slaný. Rozhodčí: Krondl - Vodička, Benák. Nejlepší hráči: Příložný - Čabala.
Sestavy:
Slavia: M. Novák - Peclinovský, Zlámal, Lubas, Grospič, Pauřík, Čičatka, P. Herda, Příložný, Beránek, Veselý st., Šimurka.
Sparta: Trněný - Táborský, Caudr, Kotek, Tintěra, Vojta, Čabala, Frýdek, Bažant, Pešice, Kotal, Denk, Raška, Slaný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články