Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Potvrzeno. Beckham se do konce sezony upsal Paris St. Germain

Londýn - Slavný anglický fotbalista David Beckham bude do konce sezony oblékat dres Paris St. Germain. S vedoucím týmem francouzské ligy podepsal pětiměsíční smlouvu s tím, že plat věnuje na dětskou charitu v Paříži. Lídr Ligue 1 tak získal další výraznou osobnost do kádru po Zlatanu Ibrahimovičovi či Thiagu Silvovi.

David Beckham s dresem nového zaměstnavatele
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

"Jedním z důvodů, proč jsem šel do Paříže, bylo udělat něco zcela unikátního. Nechci žádný plat. Ten půjde na charitu. Je to něco, co mě nadchlo a na co jsem hrdý. Nejsem si jistý, jestli něco takového už někdo někdy udělal," řekl Beckham na tiskové konference, na které ho klub dnes představil jako svou posilu. Částku, která půjde na dobročinné účely, neprozradil.

Sedmatřicetiletý záložník v prosinci ukončil svou šestiletou misi v Los Angeles Galaxy. Bývalý hráč Manchesteru United nebo Realu Madrid měl několik nabídek, dokonce začal trénovat s londýnským Arsenalem. Nakonec se však podle všeho rozhodl pro PSG, který se ho snažil získat už delší dobu. "Měl jsem hodně nabídek, dokonce víc než za celou mou kariéru. A to včetně několika klubů anglické ligy, ale tam bych hrál pouze za Manchester United," prohlásil Beckham.

Do PSG ho zlákal i manažer klubu Leonardo, který bývalou hvězdu Manchesteru United a Realu Madrid trénoval během Beckhamova krátkého hostování v AC Milán v roce 2010. Při prvním hostování v AC Milán ho zase vedl současný kouč St. Germain Carlo Ancelotti. "Carlo je jedním z nejlepších koučů, pod kterými jsem hrál," řekl Beckham.

Počítá s bojem o místo v základu

Při rozhodování hrálo roli i to, že z Paříže je poměrně blízko do Londýna, kde bude žít Beckhamova rodina. "Rodina zůstane v Londýně, protože děti tam chodí do školy. Pro mě bude jednodušší bydlet tady v hotelu," uvedl Beckham. "PSG má velké cíle. Paříž bylo, je a vždy bude skvělé město, teď tu mají také skvělý tým a mě láká být jeho součástí. Nepředpokládám, že budu mít jisté místo v sestavě, ale že si ho budu muset vybojovat," dodal.

"David kvůli nám odmítl mnoho klubů po celém světě, proto si moc vážíme toho, že ho máme v týmu," řekl prezident klubu Násir Al Chelajfí. "Pomůže nám dosáhnout našich snů stát se jedním z nejlepších klubů v Evropě. Bude pro nás velkým přínosem," dodal.

Beckham věří, že bude vycházet i s největší hvězdou týmu Ibrahimovičem. "Je větší než já, tak si na něj nebudu moci vyskakovat, ale určitě se nějak o role v týmu a zahrávání přímých kopů podělíme," řekl Beckham, který je vyhlášeným specialistou na přímé kopy.

Paris St. Germain hraje už v pátek v Toulouse. Beckham si však svou premiéru v dresu dvojnásobného francouzského mistra pravděpodobně odbude až 8. února doma s Bastií. Jeho nový tým čeká v únoru i dvojzápas osmifinále Ligy mistrů s Valencií. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články