Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia porazila Sigmu a potřetí slaví výhru v Tipsport lize

Beroun – Vítězem tradiční zimní Tipsport ligy se stali fotbalisté pražské Slavie, kteří ve finále porazili Sigmu Olomouc 2:0. Pražané o svém vítězství rozhodli v druhé půli, kdy se nejprve trefil Škoda a poté Mičola, a slaví třetí vítězství na tomto turnaji.

Sešívaní", kteří v Tipsport lize uspěli poprvé od roku 2004, byli odměněni částkou 250 tisíc korun, Sigma jako poražený finalista dostala 125 tisíc.

Po čtvrthodině hry se do první větší šance dostala Slavia. Petrák prodloužil rohový kop na Nitrianského, ale s jeho střelou ve skluzu si poradil olomoucký brankář Blaha. Ve 33. minutě mohla jít do vedení Sigma, ale proti Ševčíkovi tentokrát dobře zasáhl slávistický gólman Čontofalský, jenž vyrazil míč na roh.

Pražané o výhře rozhodli až v druhém poločase, do kterého znovu nastoupili v kompletně jiné jedenáctce. V 54. minutě odcentroval Gecov a Škoda se prosadil přesnou hlavičkou. O dvanáct minut později přidal druhou branku Mičola, když se po Jarolímově přihrávce trefil Blahovi mezi nohy.

"Sešívaní" měli v závěru převahu, ale přes několik slibných příležitostí třetí branku nepřidali. Kontaktnímu gólu Olomouce pak na druhé straně zabránil dobrým zákrokem Čontofalský.

"Když jsme se dostali do finále, tak jsme už chtěli vyhrát, takže spokojenost je veliká," řekl novinářům střelec úvodní branky Milan Škoda.

"My určitě výsledky přípravy nepřeceňujeme, ale do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Nic to sice neznamená, ale je to lepší do další práce," doplnil útočník vršovického celku.

Slavia v letošní Tipsport lize vyhrála pražskou skupinu A na domácím hřišti v Edenu, když porazila Liberec, Jablonec i druholigové Bohemians 1905 a na závěr podlehla Teplicím. V sobotním osmifinále pak svěřenci trenéra Petra Rady zdolali Hradec Králové.

"To, že jsem vyhráli, je samozřejmě příjemné, ale pro mě je důležité, abychom začali dobře ligu, v níž paradoxně začínáme hned v Olomouci. Vítězství nás těší, ale liga bude něco jiného a na jiných površích," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Slavie Rada.

"Turnaj měl kvalitu. Byly tam dobré týmy, prakticky většina byla ligových a i pro ty druholigové to byla dobrá příprava," doplnil kouč pražského celku, který příští týden odjede na herní soustředění do Turecka.

Podle trenéra Olomouce Romana Pivarníka finále rozhodl širší kádr soupeře. "My jsme dnes nastoupili s mladšími hráči, protože včera hrálo více hráčů ze základní sestavy. Zápas byl pro nás složitější, protože Slavia proti nám vystřídala 23 hráčů," upozornil Pivarník.

"Zlomilo se to v druhém poločase, kdy jedno mužstvo bylo čerstvé a druhému postupně ubývaly síly," doplnil kouč Hanáků, jenž turnaj loni vyhrál s Jihlavou.

Fotbalová Tipsport liga:

Finále (Beroun):
Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 54. Škoda, 72. Mičola. Rozhodčí: Kovařík.

Sestavy:
Slavia:
I. poločas: Čontofalský - Nitrianský, Dobrotka, Hubáček, Čonka - Hrubý, Petrák, Zmrhal, Tusjak - Fenin, Červenka.

II. poločas: Rakovan - Dostál, Bortel, Kolařík (75. Čepelák), Juhar - Jarolím, Gecov - Mičola, Kisel, Hurka - Škoda. Trenér: Rada.

Olomouc: Blaha - Janotka, Koutný, Škerle, Javůrek - Houska, P. Ševčík - Zahradníček, Ordoš (81. Plšek), Hála - Petr (62. Doležal). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články