Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Olomouce si znovu zastříleli, Baník neuspěl

Praha - Olomoučtí fotbalisté si i v druhém vystoupení v zimní Tipsport lize znovu s chutí zastříleli. V sobotní předehrávce deklasovali Orlovou 7:0, tentokrát porazili další tým z MSFL Frýdek-Místek 5:2. V dalším zápase skupiny D domácí Karviná nečekaně zdolala ostravský Baník 1:0. O výhře druholigového celku rozhodl gólem z 41. minuty Ciku. První utkání přípravy, v němž o sobě dal vědět útočník Stanislav Tecl, mají za sebou také hráči Viktorie Plzeň.

Olomouc dominovala od samého začátku. Už v první minutě poslal Hanáky do vedení Petr, jehož po čtvrthodině napodobil Hubník. Frýdek-Místek zkorigoval Bačíkovým zásahem z 43. minuty, ale druhý poločas patřil opět Sigmě. Dvěma brankami zvýraznil náskok Navrátil a pátou trefu přidal Plšek. Třetiligový tým znovu pouze snížil zásahem Gulajeva.

Překvapení se zrodilo na účet Ostravy, která nestačila na druholigovou Karvinou. Prohru jí připravil krátce před poločasem přesnou střelou z 20 metrů Ciku. Baník, který nově zkoušel záložníka Maliqiho z kosovské Prištiny, mohl vyrovnat, jenže Milosavljev mířil do břevna. Naopak v závěru měla více šancí Karviná. "S ohledem na to, co jsme absolvovali v pondělí a úterý, jsem se hrou spokojen. Hráči mají naběháno asi dvacet kilometrů a měli na hřišti solidní pohyb, teď je to hlavně o získání síly a vytrvalosti," řekl ostravský trenér Martin Pulpit.

V souboji prvoligových nováčků porazil obhájce trofeje Jihlava domácí Brno jasně 4:0. Jihlava dokázala dát čtyři branky i bez nejlepšího střelce minulého ročníku Tecla, který na začátku ledna přestoupil do Plzně. Vysočinu poslal do vedení ve 23. minutě Vaculík, chvíli po něm se do vlastní branky trefil Pernica. Mezi 70. a 71. minutou druhého poločasu pak vedení Jihlavy zvýraznili Šourek a Karlík z penalty. Slovácko ve druhém duelu skupiny C přehrálo Zlín 3:2 díky hattricku útočníka Haši. Za druholigový tým se prosadili Polách a Bublák.

Další souboj zástupců Gambrinus ligy dopadl lépe pro Jablonec, jenž v pražském Edenu porazil v rámci skupiny A Teplice 2:1. Baumitu zařídili vedení kanonýr Lafata a ve druhém poločase Vaněk, tým trenéra Zdeňka Ščasného zkorigoval gólem Mahmutoviče z 89. minuty. Hradec nezačal proti Táborsku dobře a po gólech Macha a Cíferského prohrával po prvním poločase 0:2. Zlepšený výkon po změně stran vynesl "votrokům" vyrovnání, o které se postarali Zelený a Harba.

Je nám líto, video expirovalo.
Marek Kulič zkouší štěstí v Hradci Králové

Stejným výsledkem skončil i druhý zápas skupiny B mezi Duklou Praha a druholigovým Žižkovem. Duklu poslal v Berouně do vedení ve čtvrté minutě Marek, ale žižkovský Surynek v 52. minutě vyrovnal. Marek přidal svůj druhý gól v zápase devět minut před koncem, ale Viktorii zařídil remízu v poslední minutě Šťastný.

Shrnutí výsledků fotbalové Tipsport ligy:

Skupina A (Eden): Jablonec - Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 31. Lafata, 72. Vaněk - 89. Mahmutovič.

Skupina B (Beroun): Viktoria Žižkov - Dukla Praha 2:2 (0:1)
Branky: 52. Surynek, 90. Šťastný - 4. a 81. Marek.

Hradec Králové - Táborsko 2:2 (0:2)
Branky: 64. Zelený, 82. Harba - 26. Mach, 45. Cíferský.

Skupina C (Brno): 1. FC Slovácko - Zlín 3:2 (1:1)
Branky: 22., 69. a 71. Haša - 33. Polách, 84. Bublák.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 0:4 (0:2)
Branky: 23. Vaculík, 28. vlastní Pernica, 70. Šourek. 71. Karlík z pen.

Skupina D (Karviná): Olomouc - Frýdek-Místek 5:2 (2:1)
Branky: 49. z pen. a 53. Navrátil, 1. Petr, 15. Hubník, 67. Plšek - 43. Bačík, 87. Gulajev.

MFK OKD Karviná - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 41. Ciku.

Fotbalisté Plzně v prvním utkání zimní přípravy zvítězili 7:1 nad divizním celkem Senco Doubravka. O úvodní trefu zápasu se postaral Stanislav Tecl, který tak hned při premiéře za Viktorii potvrdil pověst střelce, kvůli čemuž z něj Plzeň udělala svou hlavní zimní posilu. Hattrickem za osm minut se blýskl ruský útočník Roman Adamov, který kvůli zranění přišel o většinu podzimu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články