Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Teplice prohrály s Honvédem 1:3

Teplice - Fotbalisté Teplic podlehli v úvodním utkání 2. kola Poháru Intertoto Honvédu Budapešť 1:3. Maďarský tým dostal do vedení prudkou střelou z přímého kopu útočník Hercegfalvi, po poločase vyrovnal stoper Lukáš. V závěru Honvéd předvedl do otevřené teplické obrany dva ukázkové brejky, které bezezbytku využil. Domácím k lepšímu výsledku nepomohla ani výrazná převaha a osmnáct rohových kopů. Odveta se hraje za týden.

Tvrdá defenziva Honvédu i dvě stovky maďarských fanoušků fotbalisty Teplic probudily z letní pohody. Na poslední chvíli zaregistrované posily Vachoušek s Junem sice táhly domácí do náporu, ten se ale tříštil o doslova opevněné pokutové území soupeře.

Do první vážnější šance pustil Teplice až v 17. minutě chybující brankář Raboczki. Místo aby Doležalovu polovysokou střelu z přímého kopu chytil do koše, zvolil robinzonádu, míč vyrazil před sebe a mohl jen děkovat stoperu Kleinovi, který ve skluzu míč do branky neprotlačil.

Brankář Honvédu si vzápětí trochu napravil renomé. U tyče vytáhl konečky prstů Vachouškovu hlavičku, před poločasem pak vytlačil na břevno i další hlavičkový pokus Lukáše.

Ve 35. minutě teplická Stínadla šokoval bývalý útočník Slavie Zoltán Hercegfalvi. Dvaadvacet metrů před brankou domácích si postavil míč k přímému kopu a poslal skrz zeď bránících hráčů ránu, která jen ťukla do pravé tyče a zastavila se až v síti. Domácí fotbalisty čekal poločas dobývání maďarské branky, který zvládl její strážce s bravurou.

V 55. minutě jej načal mladý útočník Vondrášek. Verbířův centr usměrnil hlavou pod vybíhajícího Raboczkiho, ten však prvotřídním reflexem míč zkrotil. Domácí v této fázi zápasu zcela dominovali, do vápna posílali jeden centr za druhým a vzápětí byli za svou snahu odměněni. Odražený míč si na vápně našel obránce Rosa a jeho vyraženou střelu poslal bez potíží do sítě Lukáš. Více už ale Raboczki nedopustil, během dalších deseti minut vychytal v dobrých šancích Mahmutoviče, Lukáše i Kleina.

I díky brankářovu výkonu teplický nápor zvolna slábl a Honvéd se začal osmělovat k nebezpečným brejkům. V 81. minutě vyrazila po jednom z teplických rohů do útoku trojice hráčů tmavé barvy pleti, které doslova nabil nedůrazným odkopem Vidlička, a na konci rychlé akce pohodlně vystřelil kolem brankáře Slavíka Abraham. V nastaveném čase se prohnal prázdnou polovinou hřiště Teplic Abbas a dal Honvédu do odvety luxusní náskok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články