Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pilař pokračuje v rehabilitaci, na konci ledna chce začít běhat

Wolfsburg - Fotbalový reprezentant Václav Pilař se úspěšně zotavuje po zářijové operaci kolena. Záložník Wolfsburgu však nechce nic uspěchat a hodlá se řídit radami lékařů. Podle vlastních odhadů by mohl na přelomu ledna a února začít běhat, svůj návrat na hřiště pak vidí nejdříve na konec března.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč si přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleni v srpnovém přípravném utkání národního týmu na Ukrajině. V září pak podstoupil v Augsburgu operaci a od té doby se zotavuje i s pomocí speciálního přístroje v Praze.

"Rehabilitace zatím pokračuje dobře. Pokud vše půjde podle plánu, tak budu schopný znovu běhat na konci ledna nebo na začátku února," uvedl Pilař na webu Wolfsburgu.

Zatím neví, kdy se bude moci zapojit do plného tréninku a znovu vyběhnout na trávník. "Je těžké dělat nějaké přesné prognózy svého návratu. Doufám, že budu zpět na konci března," řekl Pilař. Do Wolfsburgu zamířil před červnovým Eurem z Plzně, ale za německý tým odehrál jen část přípravy.

Své spoluhráče, mezi které patří i další český záložník Jan Polák, sledoval na podzim především v televizi. "Bylo mi líto, že se klukům na začátku sezony nedařilo vyhrávat, ale jsem rád, že se věci vyvinuly pozitivně," uvedl odchovanec Hradce Králové. "Vlci", na jejichž lavičce v říjnu skončil přísný trenér Felix Magath, zakončili první část Bundesligy na 15. místě tabulky.

Pilař doufá, že ho první vážné zranění posílí. "Bylo to určitě nejtěžší období mé dosavadní kariéry. Takové věci se však stávají a nyní musím tvrdě pracovat, abych se co nejrychleji vrátil na hřiště," konstatoval rodák z Chlumce nad Cidlinou. "Je těžké být trpělivý, ale myslím si, že je nejlepší poslechnout lékaře a nesnažit se věci urychlit," doplnil čtrnáctinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články