Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ferguson vyzdvihl odvahu svých United, City musí zlepšit ofenzivu

Manchester - Trenér Manchesteru United Alex Ferguson pochválil své svěřence za středeční výhru nad Newcastlem v anglické lize. Lídr tabulky předvedl podle skotského kouče velké odhodlání i odvahu, když třikrát dotáhl ztrátu a gólem z poslední minuty doma vyhrál 4:3. Naopak druhý Manchester City, který prohrál 0:1 v Sunderlandu, se podle svého trenéra Manciniho musí zlepšit v ofenzivě.

Trenér United Alex Ferguson
zdroj: ISIFA

"Přál bych si, aby to byl poslední zápas sezony," uvedl na oficiálním webu United Ferguson, jehož svěřenci vedou po polovině Premier League o sedm bodů před městským rivalem a obhájcem titulu City.

"Tento výsledek říká něco o fantastické odvaze našeho týmu. Hráči se v zápase ani na okamžik nevzdali. Důležité bylo, že jsme se v druhém poločase enormně zlepšili," poznamenal sedmdesátiletý trenér, jenž vede anglický celek od roku 1986.

Ocenil také střelce rozhodujícího gólu Javiera Hernándeze a jeho ofenzivního kolegu Robina van Persieho. "Chicharito (Hernández) si to zasloužil, protože jeho pohyb a kuráž byly neuvěřitelné. On a (střelec třetí branky) Van Persie byli absolutně fenomenální," vyzdvihl Ferguson.

Potěšilo ho, že "rudí ďáblové" využili zaváhání City, které prohrálo 0:1 v Sunderlandu, a vzdálili se mu v čele tabulky. "Je to pro nás hodně důležitý výsledek a staví nás do dobré pozice. Vždycky říkám, že prosinec je měsíc, který řekne všechno," doplnil rodák z Glasgowa.

Mancini: Obhajobu titulu nevzdáváme

Za velký problém označil trenér fotbalistů Manchesteru City Roberto Mancini současnou formu útočníků anglického mistra. Góly nestřílí nikdo z hvězdné manchesterské ofenzivní čtveřice Sergio Agüero, Carlos Tévez, Edin Džeko, Mario Balotelli. V posledních čtyřech ligových zápasech vstřelili "Citizens" šest branek, ale jedinou z nich má na kontě útočník - Agüero v utkání s Newcastlem.

Roberto Mancini
zdroj: isifa/EPA autor: JONATHAN BRADY

"Není možné, aby naši útočníci nedávali góly. Momentálně je to pro nás velký problém," řekl Mancini. "Jsme příliš slabí v ofenzivě, stejně tak, když si vypracujeme příležitost a střílíme," upozornil osmačtyřicetiletý trenér.

Nechápal, jak mohli jeho svěřenci odjet ze Sunderlandu bez bodu. "Nezasloužili jsme si prohrát. V utkání jsme dominovali, takže nechápu, jak je možné, že jsme selhali," divil se Mancini.

Přes sedmibodovou ztrátu na United Mancini obhajobu titulu nevzdává. "United sice dávají mnoho gólů, ale také inkasují více než my," uvedl Mancini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články