Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool rozstřílel Fulham, Arsenal už je třetí

Londýn - Fotbalisté Arsenalu bez nemocného Tomáše Rosického vyhráli ve Wiganu 1:0 a po 18. kole anglické ligy se vyhoupli na třetí místo tabulky o skóre před Everton a Tottenham. Úřadující mistr Manchester City doma porazil brankou z nastavení poslední Reaging 1:0 a stáhl náskok vedoucího městského rivala United na tři body. "Rudí ďáblové" mají k dobru nedělní zápas se Swansea. Liverpool si zastřílel proti Fulhamu, který porazil 4:0.

Wigan - Arsenal
zdroj: Getty Images

Utkání ve Wiganu rozhodl ve prospěch Arsenalu po hodině hry z pokutového kopu Španěl Mikel Arteta. Londýnský celek navázal na poslední úspěchy s West Bromwichem (2:0) a Readingem (5:2) a v Premier League poprvé v sezoně zvítězil třikrát za sebou.

Liverpool napravil předchozí domácí porážku 1:3 s Aston Villou a na svém stadionu tentokrát deklasoval Fulham 4:0. Mezi střelce se postupně zapsali Martin Škrtel, Steven Gerrard, Stewart Downing a nejlepší střelec týmu Luís Suárez, který dal jedenáctý ligový gól v sezoně. "Reds" se posunuli na osmé místo.

Manchesteru City se proti nováčkovi Readingu, jenž prohrál předchozích šest zápasů, dlouho nedařilo. Očekávané tři body zařídil svěřencům Roberta Manciniho až ve druhé minutě nastavění hlavičkující záložník Gareth Barry.

Tottenham se propadl na páté místo po bezbrankové domácí remíze se Stoke. To neprohrálo poosmé za sebou, což je nejdelší série s bodovým ziskem od začátku Premier League. Čtvrtý v tabulce je Everton po výhře 2:1 na hřišti nováčka West Hamu.

Wigan - Arsenal 0:1 (60. Arteta z pen.), Manchester City - Reading 1:0 (90.+2 Barry), Newcastle - QPR 1:0 (81. Ameobi), Southampton - Sunderland 0:1 (42. Fletcher), Tottenham - Stoke 0:0, West Bromwich - Norwich 2:1 (43. Gera, 82. Lukaku - 23. Snodgrass), West Ham United - Everton 1:2 (14. Cole - 64. Anichebe, 73. Pienaar), Liverpool - Fulham 4:0 (8. Škrtel, 36. Gerrard, 51. Downing, 90.+2 Suárez). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články