Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Juventus vyhrál nad Bergamem 3:0 a pojistil si náskok v čele tabulky

Řím – Nadvláda Juventusu v italské lize pokračuje i po 17. kole, v němž si turínský obhájce titulu bez problémů na domácím hřišti poradil s Atalantou Bergamo 3:0. V čele tabulky tak navýšil svůj náskok na druhý Inter již na sedm bodů. Nedařilo se naopak AS Řím s trenérem Zdeňkem Zemanem, který prohrál na půdě Chieva 1:0 a ukončil sérii čtyř vítězství.  

Radost hráčů Juventusu
zdroj: EPA autor: Sergey Dolzenko

Juventus rozhodl o třinácté výhře v sezoně na svém stadionu už v úvodní půlhodině po brankách Vučiniče, Marchisia a povedeném trestném kopu Pirla. Ještě před přestávkou byl navíc vyloučen hostující Manfredini za dvě žluté karty během dvou minut.

AS Řím přišel ve Veroně o všechny body až v 87. minutě, kdy se prosadil střídající Pellissier. Svěřenci kouče Zemana, známého vyznavače ofenzivního stylu, poprvé v této sezoně Serie A vyšli střelecky naprázdno a propadli se na šestou příčku. Český záložník Kamil Vacek nebyl ani na lavičce Chieva.

Výbornou formu potvrdili hráči AC Milán, kteří doma porazili nováčka Pescaru 4:1, počtvrté za sebou naplno bodovali a v tabulce jsou sedmí. Jedním gólem pomohl "rossoneri" vedoucí kanonýr soutěže El Shaarawy, jenž si polepšil na čtrnáct zásahů. Skóre otevřel už v první minutě Nocerino, dvě branky si dali hosté sami.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Fiorentina - Siena 4:1 (16. a 79. Toni, 19 Pizarro z pen., 45. Aquilani - 70. Reginaldo), AC Milán - Pescara 4:1 (1. Nocerino, 51. vlastní Abbruscato, 79. vlastí Jonathas, 81. El Shaarawy - 56. Terlizzi), Catania - Sampdoria Janov 3:1 (55. Paglialunga, 65. Bergessio, 90. Castro - 29. Maresca z pen.), Chievo - AS Řím 1:0 (87. Pellissier), FC Janov - FC Turín 1:1 (29. Granqvist - 19. Bianchi), Juventus Turín - Bergamo 3:0 (2. Vučinič, 14. Pirlo, 27. Marchisio), Parma - Cagliari 4:1 (21. a 86. Belfodil, 54. Biabiany, 65. Valdés z pen. - 20. Sau),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články