Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Horváth se dostal do ideální jedenáctky základní fáze EL

Praha - Kapitán fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Horváth byl zařazen do ideální jedenáctky základní fáze Evropské ligy, kterou zveřejnil server UEFA.com. Sedmatřicetiletý záložník to označil za jeden z největších individuálních úspěchů své kariéry.

"Asi to tak je. Ale bez pomoci týmu bych toho nedosáhl," citovaly Horvátha internetové stránky plzeňského klubu. Horvátha příznivá zpráva zastihla dopoledne na dovolené, kterou tráví v Rakousku. "Od rána mi to už psali známí a kamarádi. Teď jsme zrovna s dcerou na lanovce a jedeme na kopec, tady ta zpráva tedy zní hezky. Ale snad taky zestárne. Doufám, že za to nebudu platit žádné velké peníze do týmového banku nebo kupovat sekanou," líčil Horváth.

Pod vedením zkušeného záložníka vyhráli Západočeši skupinu B v konkurenci obhájce titulu Atlétika Madrid, Hapoelu Tel Aviv a Académiky Coimbra. Horváth odehrál pět zápasů a dal tři góly. V sedmatřiceti letech se stal nejstarším střelcem v historii EL. Horváth si považuje toho, v jaké společnosti se v All star týmu ocitl.

"Je to i o tom, že Plzeň se může rovnat věhlasným týmům," pochvaloval si Horváth. Také věří, že cesta Plzně Evropskou ligou jen tak neskončí. Teď se už těší na 20. prosince a losování prvního kola play-off. "Chtěl bych nějaké Němce, ale třeba pro fanoušky by byl zajímavý takový Tottenham," uvedl Horváth.

Ideální sestava základních skupin Evropské ligy podle serveru UEFA.com:

Lloris (Tottenham) - Trémoulinas (Bordeaux), Dragovič (Basilej), Irtegün (Fenerbahce Istanbul) - Konopljanka (Dněpropetrovsk), Horváth (Plzeň), Bourceanu (Steaua Bukurešť), Taison (Charkov) - Vossen (Genk), Cavani (Neapol), Bobadilla (Young Boys Bern).

Je nám líto, video expirovalo.
Horváth v ideální jedenáctce UEFA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články