Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Fotbalista Zápotočný přestoupil z Udine do Besiktase

Praha - Český fotbalový reprezentant Tomáš Zápotočný se stal posilou tureckého Besiktase Istanbul. Z Udine přestoupil sedmadvacetiletý obránce do čtvrtého celku uplynulého ročníku turecké ligy, následoval tak svého spoluhráče z Itálie Tomáše Sivoka. Podle oficiálních stránek Besiktase Zápotočný v novém působišti už prošel zdravotními testy a podepsal smlouvu na tři roky s následnou roční opcí.

Tomáš Zápotočný
zdroj: fcslovanliberec.cz

"Je to pro mě vzrušující. Nová liga, noví lidé, nová mentalita a nové fotbalové chápání. Těším se na setkání se spoluhráči a trenérem. Mým cílem v lize je dosáhnout velkých úspěchů. Proto jsem tady," uvedl Zápotočný v rozhovoru pro oficiální stránky klubu. "Besiktas jsem osobně sledoval již v zimních měsících, když hrál Ligu mistrů," dodal.

Známý obránce se tak opět v jednom klubu sejde s dalším českým reprezentantem Sivokem, se kterým již hrál právě v Udine, než Sivok v zimě odešel na hostování do pražské Sparty. Před mistrovstvím Evropy v Besikatsi podepsal smlouvu na čtyři roky. V předním tureckém klubu, jenž bude příští sezonu hrát Pohár UEFA, navíc působí také Chorvat Anthony Šerič a slovenský útočník Filip Hološko, který stejně jako Zápotočný hrál v Liberci.

Čtyřnásobný reprezentant dále prozradil: "Přítomnost Hološka, Sivoka a Šeriče v klubu je pozitivní. Na našem příchodu do klubu spolu se Sivokem má podíl i Hološko. Hrál jsem s ním v Liberci. A občas jsem s ním mluvil. Nechci tady zažívat adaptační lhůtu. Chci přímo vstoupit do týmu jako někdo, kdo tu hraje již 2-3 roky."

Zápotočný rovněž přiznal, že se mu líbil fotbal, který turečtí reprezentanti předváděli na evropském šampionátu. Díky výhře nad Českem 3:2 postoupili ze skupiny a následně došli překvapivě až do semifinále. "Na Euru jsme viděli, že Turci hrají srdcem i mozkem. Prohrát zápas s Tureckem na Euru bylo smutné. Taková utkání se nehrají každý den. Z našeho hlediska smutný, pro Turecko výtečný zápas," uvedl.

Reprezentant začal s fotbalem v Příbrami. Poté působil v Drnovicích a v Liberci, který jako kapitán předloni dovedl k mistrovskému titulu. Ze severu Čech pak čtyřnásobný reprezentant loni v lednu odešel do Udine, za které v uplynulé sezoně odehrál 11 zápasů italské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články