Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Beckham zakončil svoje působení v MLS ziskem druhého titulu

Carson (USA) – Éra, která pozvedla americkou fotbalovou MLS, je u konce. Slavný anglický záložník však svoje působení uzavřel ve velkém stylu, když jeho Los Angeles obhájilo titul po výhře 3:1 nad Houstonem. Bývalého kapitána anglické reprezentace, který opouští soutěž po šesti letech, vyprovázely při střídání v závěru sobotního zápasu ovace třiceti tisíc diváků vestoje.

David Beckham slaví titul z MLS
zdroj: ČTK autor: Lionel Hahn

"Jsem smutný, že je konec. Bylo to tu pro mě úžasné a bude to tady úžasné dál," řekl sedmatřicetiletý Beckham, který zatím neoznámil, kde bude v kariéře pokračovat. Nabídek má ale dost.

Po zápase burácel šatnou Los Angeles pokřik "ještě rok". "Říkali jsme Davidovi, že chceme, aby ještě zůstal. Loni jsme to udělali taky a vyšlo to, tak proč nejít trochu štěstí naproti? Uvidíme," řekl obránce Todd Dunivant. Beckham však své rozhodnutí změnit nehodlá.

Už loni si splnil s týmem Galaxy cíl, když stejně jako předtím v dresu Manchesteru United a Realu Madrid získal mistrovský titul, a nyní přidal další.

Do reprízy minulého finále však vstoupil lépe Houston, který se ujal vedení v závěru prvního poločasu. Domácím se povedlo po hodině hry během pěti minut skóre otočit. O vyrovnání se postaral hlavou obránce Omar Gonzalez, který byl po zápase vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. Pro amerického reprezentanta to byla sladká tečka za sezonou, v níž zmeškal první polovinu roku kvůli lednovému zranění kolena v přípravě s bundesligovým Norimberkem.

Skóre pak otočil z penalty nařízené za hru rukou Landon Donovan, který rovněž zvažuje odchod z MLS. Americká hvězda získala rekordní pátý titul v soutěži, k němuž přispěla pátým gólem ve finále a celkově vylepšila svou rekordní bilanci v play-off na 22 branek. V nastaveném časem zpečetil výhru Los Angeles z další penalty irský útočník Robbie Keane, jenž si spravil chuť po předchozích dvou neuznaných gólech.

Fotbalová MLS - play-off, finále:

Los Angeles - Houston 3:1 (60. Gonzalez, 65. Donovan z pen., 90.+4 Keane z pen. - 44. Carr).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články