Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Real v derby porazil Atletico, Barcelona rozstřílela Bilbao

Madrid – V naprosté režii Realu Madrid, tak by se dal nejlépe pojmenovat nejsledovanější zápas čtrnáctého kola Primera Division, ve kterém Real porazil v městském derby na svém stadionu Atlético 2:0. O branky se postarali Cristiano Ronaldo a Özil. Dařilo se i Barceloně, která doma rozstřílela Athletic Bilbao 5:1 a před druhým Atlétikem má náskok už šesti bodů.

Slavící hráči Realu Madrid
zdroj: ČTK autor: Daniel Ochoa De Olza

Atlético vstupovalo do derby z druhého místa a s náskokem osmi bodů na třetí Real, avšak s velmi nepříznivou bilancí, když s Realem dokázalo naposledy bodovat v roce 2009. A že na této statistice něco bude, se začalo ukazovat hned od prvních minut. Domácí Real začal velmi aktivně a již v šestnácté minutě se mohl celý stadion radovat. K standardní situaci se postavil Cristiano Ronaldo a nechytatelnou střelou poslal Real do vedení.

Ve vyhecovaném utkání měl i nadále navrch domácí Real. Deset minut před půlkou málem nachytal Ronaldo brankáře Courtouise, když po rychlé rozehrávce zkoušel štěstí ze 45 metrů, ale s jeho střelou si nakonec mladý gólman poradil.

Obraz hry se nezměnil ani po poločasové přestávce. Real stále tlačil a Atlético si nebylo schopno vytvořit jedinou nadějnější příležitost. Do dvojbrankového vedení poslal domácí v 65. minutě Özil, když ho na hranici vápna po rychlém protiútoku našel Ronaldo, a pro německého záložníka to již nebyl složitý úkol.

Do konce zápasu si domácí vytvořili ještě dvě velké šance. Cristiano Ronaldo nejprve z hranice vápna trefil ze standardní situace břevno a v 79. minutě po rychlém brejku tyč. Do konce zápasu se poté již nic neudálo a Real si tak na své konto připsal zaslouženou výhru 2:0.

Messi pomohl Barceloně dvěma brankami

V jasnou záležitost se změnilo utkání mezi Barcelonou a Athletikem Bilbao. Vedoucí tým tabulky, který prozatím ztratil jen dva body, se během první půlky dostal do trojbrankového vedení po trefách Piqueho, Messiho a Adriana.

V 57. minutě se trefil Fabregas a domácí vedli už 4:0. Athletic sice snížil zásluhou Gomeze, avšak poslední slovo měl opět Messi, který završil skóre na 5:1.

Barcelona pod novým trenérem Titem Vilanovou dnes dovršila vůbec nejúspěšnější úvod sezony v historii španělské ligy. Předčila bilanci Realu Madrid, který měl po 14. kole v sezoně 1991/92 dvanáct výher a dvě remízy, protože body za remízu ztratila jen jednou.

Velkým překvapením skončilo utkání Valencie, která doma podlehla Realu Sociedad 2:5. Po tomto utkání byl z pozice trenéra Valencie odvolán Mauricio Pellegrino.

Cennou výhru si připsalo i Getafe, které doma porazila Malágu 1:0.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Getafe - Málaga 1:0 (56. Lopo), Valencie - San Sebastian 2:5 (2. a 73. Soldado - 44. De la Bella, 57. Mikel González, 64. Irfán, 83. Agirretxe, 90.+1 Vela z pen.), FC Barcelona - Bilbao 5:1 (24. a 70. Messi, 21. Piqué, 45. Adriano, 57. Fábregas - 65. Ibai Gómez), Real Madrid - Atlético Madrid 2:0 (16. Ronaldo, 66. Özil).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články