Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatý míč dostane Messi, Ronaldo, nebo Iniesta

Sao Paulo (Brazílie) - Argentinský fenomén Lionel Messi bude útočit na rekordní čtvrté vítězství v anketě Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa. Hvězda Barcelony se o vítězství utká se svým spoluhráčem z katalánského klubu Andrésem Iniestou a kanonýrem Realu Madrid Cristianem Ronaldem. Ve Zlatém míči obstarávají dvě třetiny hlasů reprezentační trenéři a kapitáni, zbytek pak novináři. Vítěz bude vyhlášen 7. ledna na galavečeru v Curychu.

Pokud by Messi zvítězil i letos, zapsal by se do historie jako první hráč, který ve Zlatém míči triumfoval čtyřikrát a navíc bez přerušení. Loni Messi porazil právě Ronalda a třetí skončil další barcelonský tahoun Xavi. Toho letos v elitní trojici vystřídal Iniesta.

Mezi trenéry se o vítězství utkají Pep Guardiola, obhájce loňského triumfu, který po minulé sezoně skončil na lavičce Barcelony, trenér španělských mistrů Evropy Vicente del Bosque a kouč Realu Madrid José Mourinho.

O primátu nejlepší fotbalistky se rozhodne mezi pětinásobnou vítězkou Brazilkou Martou a dvojicí Američanek Abby Wambachovou a Alex Morganovou.

Vítěze může mít i Slovensko

Reprezentační záložník Miroslav Stoch kandiduje na Cenu Ference Puskáse za nejhezčí branku roku. Hráč Fenerbahce Istanbul si nominaci vysloužil za svůj březnový gól proti Genclebirligi. Stoch čelí dvěma jihoamerickým střelcům: v nominaci je také Kolumbijec Radamel Falcao, který v dresu Atlétika Madrid zaujal květnovou brankou proti týmu América Cali. O vítězství se uchází také brazilský driblér Neymar ze Santosu za březnový gól proti Internacionalu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články