Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech udržel další nulu, ale Chelsea pod Benítezem ještě neskórovala

Londýn - Španělská léčba Benítezem zatím nazabrala. Fotbalisté Chelsea i ve druhém utkání pod novým trenérem Rafaelem Benítezem remizovali bez branek. Dnes se rozešli 0:0 v londýnském derby s Fulhamem a nevyhráli šestý zápas za sebou. I tak se ale posunuli na třetí místo tabulky před překvapení sezony West Bromwich, který podlehl 1:3 ve Swansea.

Rafael Benítez a hráči Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

Chelsea navzdory papírovým předpokladům svého soupeře nepřehrála a vytvořila si jen velmi málo střeleckých šancí. "Blues" s kapitánem Petrem Čechem v brance na domácím stadionu Stamford Bridge nevyhráli už čtyři zápasy, což je jejich nejhorší série po téměř deseti letech.

Ačkoli se Chelsea posunula na třetí místo v tabulce, zvýšil se její odstup za vedoucím duem týmů z Manchesteru. Vedení si udrželi United díky vítězství 1:0 nad West Hamem, o něž se postaral nejrychlejším gólem sezony ze 31. sekundy Van Persie. Mistrovský celek City vyhrál 2:0 na hřišti Wiganu a na městského rivala ztrácí bod. Třetí Chelsea za City zaostává o šest bodů.

Rychlý úvodní gól zaznamenal také nedávný Van Persieho zaměstnavatel Arsenal, který na hřišti Evertonu poslal do vedení už v 51. sekundě Walcott. Ještě do poločasu stanovil konečné skóre 1:1 domácí Fellaini. Tomáš Rosický byl v dresu londýnského týmu po dlouhodobém zranění připraven k zápasu, ale z lavičky se na trávník nedostal.

Výsledky 14. kola:

Chelsea - Fulham 0:0, Everton - Arsenal 1:1 (28. Fellaini - 1. Walcott), Southampton - Norwich 1:1 (32. Lambert - 45. Snodgrass), Stoke - Newcastle 2:1 (81. Walters, 85. Jerome - 47. Cissé), Swansea - West Bromwich 3:1 (11. a 39. Routledge, 9. Michu - 45. Lukaku), Tottenham - Liverpool 2:1 (7. Lennon, 16. Bale - 72. vlastní Bale), Manchester United - West Ham United 1:0 (1. Van Persie), Wigan - Manchester City 0:2 (69. Balotelli, 72. Milner).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články