Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Řepka skončil v Českých Budějovicích. Kam půjde teď?

České Budějovice - Fotbalový obránce Tomáš Řepka už na jaře nebude působit v Českých Budějovicích. Vedení jihočeského prvoligového klubu se s ním dohodlo na ukončení spolupráce k 31. prosinci, původní smlouva měla vypršet v červnu příštího roku. Klub o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Řepka už dříve prohlásil, že s kariérou ještě nechce končit a bude si hledat nove angažmá.

"Svět se mi nezhroutí," uvedl Řepka pro idnes.cz. Sám prý netuší, kde zakotví. Počítá i s variantou, že se už nemusí objevit v nejvyšší soutěži. Ale fotbalu se chce ještě věnovat. "Nejsem důchodce a chci hrát fotbal dál. Liga to být nemusí. Já to nelámu přes koleno, nikoho nepřemlouvám, na nabídky nečekám. Těším se na svátky a pak se uvidí. Všemu nechávám volný průběh. Když se neozve nikdo z ligy, je tu ještě druhá liga, třetí liga, divize. Nic z toho mě neurazí. Klidně si půjdu kopnout do I. A třídy pro žízeň," prohlásil.

Řepka byl na začátku října po disciplinárním trestu za vyloučení v zápase 10. ligového kola v Jablonci vyřazen z kádru, ve zbytku podzimu se připravoval individuálně. Zároveň mu klub udělil pokutu. Představenstvo Dynama pak mělo o jeho další budoucnosti na jihu Čech rozhodnout do konce listopadu. Že Řepka skončí se všeobecná očekávalo.

Osmatřicetiletý stoper měl v Českých Budějovicích smlouvu do konce června. Obě strany se však při jejím podpisu dohodly, že se po každých šesti měsících sejdou a kontrakt mohou vypovědět. Řepka přišel do Dynama v lednu a na jaře mu výrazně pomohl k záchraně. V této sezoně se mu už ale tolik nedařilo, což vyvrcholilo vyloučením v Jablonci.

Červenou kartu dostal za to, že v závěru utkání ostře protestoval po nařízené penaltě proti Dynamu. Jihočeši na severu Čech prohráli 1:2. Disciplinárka udělila stoperovi trest na pět utkání, hrát tak mohl až v posledním kole podzimu proti Mladé Boleslavi, Dynamo ho ale zpět do týmu nezařadilo.

"Vedení by rádo Řepkovi poděkovalo za služby, které v budějovickém dresu odvedl. Pomohl především v minulé sezoně," uvedl klub. "Díky velkým zkušenostem dokázal zkonsolidovat defenzivní formaci týmu a velkou měrou se podílel na tom, že si klub již čtyři kola před koncem soutěže zajistil ligovou příslušnost pro další sezonu," dodalo Dynamo.

Bývalý zadák Ostravy, pražské Sparty, Fiorentiny a West Hamu odehrál na jihu Čech 24 ligových duelů, ve kterých jednou skóroval. Celkově má na kontě v české lize 316 zápasů a dvanáct vstřelených branek. V reprezentaci nastoupil ke 46 utkáním.

Zamíří Řepka do Jihlavy?

Je otázkou, kam nyní stoper zamíří. V minulosti se spekulovalo o přestupu do Jihlavy, kde již hraje jeho bývalý spoluhráč ze Sparty, brankář Jaromír Blažek. Vedení klubu z Vysočiny tuto možnost před několika týdny připustilo. O Řepkovy služby projevil po odchodu z Letné zájem též majitel Příbrami Jaroslav Starka, angažováním vyhlášeného bouřliváka se tehdy zabývala i pražská Dukla. Sám Řepka uvedl, že je mu jedno, kde bude hrát. "Fotbal je všude stejný," uvedl s tím, že klidně půjde kopat do divize.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka skončil v jihočeském Dynamu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články