Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosický by mohl už příští týden nastoupit za Arsenal

Londýn - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický doléčil vleklé zranění Achillovy šlachy a už v příštím týdnu by mohl nastoupit za Arsenal v anglické lize. Trenér londýnského celku Arséne Wenger potvrdil, že dvaatřicetiletý záložník, který byl mimo hru od červnového mistrovství Evropy, se od pondělí vrací do sestavy "kanonýrů".

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Rosický se na Euru zranil v prvním poločase zápasu s Řeckem. Poté vynechal poslední utkání v základní skupině s Polskem i čtvrtfinále proti Portugalsku. Až na začátku listopadu začal trénovat s prvním týmem Arsenalu a příští středu by mohl zasáhnout do utkání Premier League s Evertonem.

"Od pondělí by se k nám měl připojit," uvedl na oficiálním webu londýnského klubu Wenger. "Od ledna do konce minulé sezony byl jedním z našich nejdůležitějších hráčů," řekl francouzský kouč o Rosickém. Český záložník působí v Arsenalu od roku 2006 a letos v březnu podepsal novou smlouvu.

Kariéru bývalého hráče Sparty Praha a Dortmundu brzdí častá zranění. Před začátkem červnového ME měl problémy s podkolenní šlachou, které ho v minulosti připravily o 18 měsíců. "Pro Tomáše je to hodně těžké, protože miluje fotbal a je šťastný na hřišti. Když si prožijete tolik zranění, tak se nikdy nevracíte lehce," doplnil Wenger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články