Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Di Mattea vystřídá na lavičce Chelsea Benítez

Londýn - Novým trenérem fotbalistů Chelsea je Rafael Benítez. Španělský kouč nahradil Roberta Di Mattea, jehož anglický klub den po prohře 0:3 v Lize mistrů s Juventusem propustil. Benítez bude dočasným trenérem do konce sezony. Britská média spekulují, že by po sezoně mohl tým převzít bývalý úspěšný kouč Barcelony Pep Guardiola.

Trenér Chelsea Roberto Di Matteo
zdroj: ISIFA

Někdejšího trenéra Liverpoolu a Interu Milán Beníteze kontaktoval majitel Chelsea Roman Abramovič prý dokonce ještě před turínským debaklem. "Je to trenér s výraznými zkušenostmi na nejvyšší fotbalové úrovni, který nám může okamžitě pomoci dosáhnout našich cílů," uvedla Chelsea na adresu dvaapadesátiletého kouče, jenž v roce 2005 vyhrál s Liverpoolem Ligu mistrů. Nyní se stal devátým trenérem Chelsea v éře majitele Romana Abramoviče.

Benítez sbíral úspěchy už s Valencií, kterou dovedl ke dvěma španělským titulům a triumfu v Poháru UEFA. Bez práce byl od prosince roku 2010, kdy byl po šesti měsících propuštěn z Interu.

Dvaačtyřicetiletý Di Matteo převzal tým českého brankáře Petra Čecha v minulé sezoně v březnu poté, co byl propuštěn André Villas-Boas, a dovedl Chelsea k premiérovému triumfu v Lize mistrů. Po úterní prohře v Turíně se ale obhájci titulu ocitli krok od vyřazení.

Rafa Benítez
zdroj: ISIFA

Ve skupině E patří londýnskému velkoklubu třetí místo za Šachtarem Doněck a Juventusem. Postup do vyřazovacích bojů už nemá Chelsea ve svých rukou; jako první obhájce v historii může skončit už ve skupině, i pokud poslední zápas s Nordsjaellandem vyhraje. Do sezony přitom Chelsea vstoupila ve velkém stylu a dlouho vedla Premier League, v poslední době se ale klubu nedaří.

Vladimír Šmicer o Rafaelu Benítezovi:

"Potřebovali by dávat více gólů, v tom by jim Benítez mohl pomoct. Myslím, že se bude snažit vyznávat španělský fotbal: bude se snažit hrát kombinačně, takticky to má taky zmáknutý."

Z posledních osmi zápasů vyhrál jen dva a v tabulce klesl na třetí místo. "Výkony a výsledky týmu z poslední doby nejsou dost dobré a majitel i výkonný výbor mají za to, že je nyní nutné udělat změnu, aby se klub udržel na správné cestě vzhledem k tomu, že nás čeká životně důležitá část sezony," uvádí se v oficiálním prohlášení Chelsea.

Nejbližší zápas tým odehraje v neděli na Stamford Bridge proti vedoucímu Manchesteru City. Bývalý italský reprezentant Di Matteo, jenž v londýnském klubu uzavřel v roce 2002 svou bohatou hráčskou kariéru, působil v Chelsea od roku 2011 jako asistent Villase-Boase. Po jeho odvolání převzal tým jako dočasný kouč a před touto sezonou získal smlouvu na dva roky.

Je nám líto, video expirovalo.
Vladimír Šmicer o Rafaelu Benítezovi
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články