Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Zemanovo AS Řím prohrálo v městském derby s Laziem 2:3

Řím – Řím zase na půl roku patří Laziu. To v dnešním městském derby porazilo odvěkého rivala z AS na lavičce s trenérem Zdeňkem Zemanem 3:2. AS se sice brzy ujalo vedení, ale domácí utkání v silném dešti otočili. Útočník Libor Kozák do utkání nezasáhl. Nedařilo se ani AC Milan, které doma podlehlo Fiorentině.

Slavící hráči Lazia
zdroj: Isifa

Již 139. derby nemělo na začátku jasného favorita. V lepší pozici však do něj vstupovalo domácí Lazio, které mělo v tabulce na AS náskok dvou bodů. Zápas však lépe začali hostující giallorossi, kteří se do svého soupeře pustili s velkou chutí. Jejich tlak přinesl ovoce již v deváté minutě. To se snesl po rohu míč na hlavu Lamely a ten vsítil svoji osmou branku v sezoně.

S postupem času však převzali taktovku hry domácí a deset minut před půlkou vyrovnali. Jediný odchovanec Lazia v základní sestavě Antonio Candreva se z pětadvaceti metrů opřel do standartní situace a kluzký míč díky chybě gólmana Goicoechei skončil v bráně. Lazio bylo při chuti a do poločasu výsledek otočilo, když se trefil Klose. Další vrásky na čele trenéru Zemanovi v samém závěru ještě způsobil Daniele De Rossi, jenž udeřil protihráče a byl okamžitě vyloučen.

Zeman v poločasové přestávce pozměnil taktiku, avšak dvě minuty po začátku druhé půle se ujali domácí dvojgólového náskoku. Piris špatně odhlavičkoval míč, ten doputoval ke kapitánovi Lazia Maurimu a ten se nemýlil. Ani ten však zápas nedohrál, když byl pět minut vyloučen za druhou žlutou kartu. Z následné standartní situace snížil z pětatřiceti metrů krásnou trefou Pjanič, ale Lazio si již tři body pohlídalo.

Druhý Inter Milán, který v minulém kole konečně uťal neporazitelnou sérii Juventusu 49 zápasů, prohrál na hřišti Atalanty 2:3. Inter tak přerušil sérii sedmi ligových vítězství a na vedoucí Juventus Turín ztrácí po dvanáctém kole čtyři body.

Nedařilo se ani AC Milan, nenavázal na nedávné slušné výsledky a doma podlehl Fiorentin 1:3. Mužstvo z Florencie vyhrálo páté z posledních šesti utkání a zůstává na čtvrté pozici. Třetí místo uhájila Neapol, která zvítězila na hřišti FC Janov 4:2.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Palermo - Sampdoria Janov 2:0 (52. a 71. Dybala), AC Milán - Fiorentina 1:3 (60. Pazzini - 10. Aquilani, 38. Valero, 88. El Hamdaoui), Chievo - Udine 2:2 (38. Andreolli, 88. Paloschi z pen. - 42. a 90.+1 Angella), FC Janov - Neapol 2:4 (23. Immobile, 56. Bertolacci - 54. Mesto, 79. Cavani, 90. Hamšík, 90.+4 Insigne), FC Turín - Boloňa 1:0 (66. D'Ambrosio), Lazio Řím - AS Řím 3:2 (35. Candreva, 43. Klose, 46. Mauri - 9. Lamela, 86. Pjanič), Parma - Siena 0:0,

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články