Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bohemians 1905 jsou po výhře v čele 2. ligy, Znojmo opět ztratilo

Praha – Podzimním mistrem 2. ligy se po dnešku stali Bohemians 1905, kteří dokázali vyhrát na hřišti HFK Olomouc. Přeskočili tak Znojmo, které již počtvrté v řadě nevyhrálo a s předposledním Mostem pouze remizovalo 1:1. Ztratili i fotbalisté Ústí. Vítěz minulého ročníku druhé ligy na domácí půdě pouze remizoval 0:0 s poslední Opavou, když čtvrt hodiny před koncem zahodil penaltu Volek. Vedlo se naopak nováčkovi z Pardubic, který doma porazil Zlín 2:0 a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo.

Bohemians se ujali vedení už ve 4. minutě, kdy gólman HFK Šrom podcenil centr, špatně vyrazil míč, který do odkryté branky poslal Rada. Hosté si poté málem dali vlastní gól, když Šimkův centr srazil Ptáček, brankář Sňozík ale dokázal míč zastavit před čarou. Druhou branku Bohemians mohl přidat Bartek, který šel ve 24. minutě sám na Šroma, ale neuspěl.

Druhý poločas začali domácí velkým tlakem a hned v úvodu se do velké příležitosti dostal Korčian. Postupem času ale nápor opadl a v závěru už měli ze hry více Bohemians. Moravec v 71. minutě ještě neuspěl, ale o sedm minut později už po Radově rohu mířil přesně Ptáček.

Olomouc prohrála po sedmi kolech a z prvního místa se propadla na třetí příčku. Kromě Bohemians 1905 ji přeskočilo také Znojmo, které má 28 bodů stejně jako "Klokani" a druhé je kvůli horšímu skóre. HFK na oba rivaly ztrácí jeden bod.

HFK Olomouc - Bohemians 1905 0:2 (0:1)

Branky: 4. Rada, 78. Ptáček. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vlasjuk. ŽK: Murin, Šimko - Růžička. Diváci: 1 016.

Sestavy:
HFK: Šrom - Kopecký, Lukášek, Murin (68. Čep), Šimko (72. Chmelo) - Hromek, Kobylík, Kovář, Čtvrtníček - Korčián (58. Bednář), Žondra. Trenér: Machala.

Bohemians 1905: Sňozík - Žižka, Ptáček, Šmíd, Růžička - Jindřišek, Bartek, Moravec (89. Budínský), Rada, Nerad (25. Šiml) - Jirouš. Trenér: Weber.

Opava bodovala venku teprve podruhé v sezóně

Ústí mělo velkou šanci zápas rozhodnout v 75. minutě, kdy sudí Orel nařídil penaltu za ruku Zapletala, který v šestnáctce zastavil Džubanovu střelu. Volek ale poslal míč z pokutového kopu vedle levé tyče.

Severočeši měli v utkání převahu, ale žádnou šanci neproměnili. Po předchozích dvou výhrách se tak museli smířit s bodem.

Ústí nad Labem - Opava 0:0

Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Džuban - Zapletal, Wirth. Diváci: 863.

Sestavy:
Ústí: Novák - Zeman, Džuban, Valenta (61. Peterka), Folwarczny - Hovorka, Hrošovský, Štrbák, Volek - Veverka, Holek (61. Gulajev). Trenér: Bičovský.

Opava: J. Květoň - Schaffartzik, Kostelný, Uvíra, Swiech - Partyš, Wirth, Zapletal, Němec (73. Šrom) - Mrázek (89. Radzinevičius), Jurečka (79. Sedláček). Trenér: Vavruška.

Fotbalisté Pardubic si připsali již sedmou výhru v sezoně 

Pardubičtí se dostali do vedení už v 9. minutě zásluhou útočníka Dittricha, který si šikovně naběhl na Norkův centr a hlavou otevřel skóre.

Hosté ale byli většinu první půle častěji u míče, jedinou vážnější šanci však měl v 19. minutě Železník. Východočeši mohli ve 38. minutě zvýšit vedení, ale zlínský brankář Kořínek se blýskl skvělým zákrokem.

Po přestávce se hrál oboustranně útočný fotbal a soupeři si vytvořili několik dobrých příležitostí. Ale zlínští Dobeš se Železníkem ani o pár minut později domácí Petrus úspěšní nebyli. Teprve v 83. minutě náhradník Janecký nedlouho po svém příchodu na hřiště pojistil pardubickému týmu vítězství, když nadvakrát překonal Kořínka.

Pardubice - Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 9. Dittrich, 83. Janecký. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Gallo. ŽK: Dubský - Kubica. Diváci: 673.

Sestavy:
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Tischler, Prorok, Norek - Hundák (28. Petrus), Řezníček, Dubský, Jeřábek (85. Jak. Sklenář), Javůrek (76. Janecký) - Dittrich. Trenér: Svědík.

Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Kubica, Hruška (84. Dvořák) - Motal (59. Bartolomeu), Dobeš, Elšík, Hájek (4. Salachna) - Železník, Malcharek. Trenér: Kalivoda.

Bohemians vyhráli i bez trenéra, jenž musel k porodu

Domácí postrádali i zraněného Grznára a distancovaného Jandu, pod vedením asistenta Miloše Sazimy i tak vyhráli dvoubrankovým rozdílem již úvodní poločas. Po 20 minutách zprava odcentroval Grussmann a Šenkeřík hlavičkou k tyči otevřel skóre. Jen o minutu později běželi sami s Kuzmanovičem na gólmana Pávka, ten ale Šenkeříkovu střelu tentokrát vyrazil. Ve 28. minutě Grussmann obešel i Pávka, z úhlu však netrefil prázdnou branku.

Sedm minut před poločasem po centru Križana z trestného kopu poskytla obrana Vlašimi Pencovi dost času, aby si na hranici šestnáctky zpracoval míč a ještě stihl přesně zamířit.

Šest minut po změně stran dal vlašimský bek Krob střelou z dvaceti metrů do horního růžku kontaktní branku, drama se však nekonalo. Hosté neměli síly, aby si vytvořili územní převahu a šance. Naopak v 64. minutě Šenkeřík zblízka hlavičkoval vedle, osm minut po něm byl úspěšnější Kuzmanovič, když po přihrávce Pence z brejkové situace pojistil tři body pro Bohemians Praha.

Bohemians Praha - Vlašim 3:1 (2:0)

Branky: 21. Šenkeřík, 38. Penc, 72. Kuzmanovič - 51. Krob. Rozhodčí: Kalenda - Štěrba, Ratajová. ŽK: Grussmann, Penc, P. Macháček - Starý, Krob, Pokorný, Matoušek. Diváci: 463.

Sestavy:
Bohemians Praha: Winter - Fenyk, Lencevič, Nesvadba, Križan - Penc - Očovan, Demeter (81. Vojta), Grussmann (60. P. Macháček), Šenkeřík (90. Krystan) - Kuzmanovič. Trenér: Sazima.

Vlašim: Pávek - M. Macháček, Petrů, Starý, Krob - L. Janda, Křeček (46. Kraus), Pokorný, Průcha - Matoušek (73. Jeřábek), Klán (46. Jícha). Trenér: Frýdek.

Sokolov nevyhrál již potřetí v řadě, s Karvinou remizoval 1:1

Sokolov dominoval prvnímu poločasu a už v 10. minutě mohl jít do vedení, ale Vaněček II. po centru Blažka v jasné šanci nemířil v pádu přesně. Domácí útočník se ale dočkal ve 26. minutě, kdy se dostal do trháku proti osamocenému stoperovi Mikulovi. I přes faul, oceněný dodatečně žlutou kartou, se probil do zakončení a nedal Palečkovi střelou k pravé tyči šanci. Další možnost nevyužil Dvorník, na druhé straně střelu Gondy z dvaceti metrů bez problémů lapil brankář Dvořák.

Po změně stran Sokolov vypadl z tempa a nebezpeční začali být hosté. Převahu korunovali už v 54. minutě, kdy se po centru zprava trefil Ciku. Proti zaskočeným domácím soupeř dál udával tempo, ale vyložené šance si nepřipravil. Nakonec mohl Sokolov strhnout vítězství na svou stranu, ale v 74. minutě po přihrávce skvěle hrajícího Vaněčka II. jeho bratranec Vaněček I. sám proti Palečkovi mířil příliš vysoko.

Sokolov - Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 26. Vaněček II. - 54. Ciku. ŽK: Vaněček II. - Mikula. Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Mokrusch. Diváci: 703.

Sestavy:
Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Dvorník, Vondráček, Dřížďal - Machek (68. Holub), Vrtělka, Čada, Vaněček I. - Dvořák II. (81. Hrubý) - Vaněček II. Trenér: Jindra.

Karviná: Paleček - Škahič (46. Limanovský), V. Cverna, Mikula, O. Cverna - Ciku (89. Juřena), Gonda, Vaněk, Knötig, Vladavič - Mišinský (84. Besta). Trenér: Pánik.

Znojmo již čtyři zápasy čeká na vítězství

První poločas se odehrál bez kotle fanoušků Mostu, kteří protestovali proti výkonům hráčů Baníku. V komorní atmosféře se do první příležitosti dostalo Znojmo, ale únik Vašíčka zlikvidoval brankář Belaň. Poté následoval festival šancí obou mužstev, ale gólmani byli bezchybní. To platilo až do 40. minuty, kdy hostující Okleštěk lobem z pětatřiceti metrů přehodil Belaně.

Po přestávce přišel velký nápor domácích a vyrovnání se Most dočkal v 62. minutě. Po sérii centrů do znojemské šestnáctky se míč dostal k dorostenci Kotlanovi, jenž krásnou střelou do růžku z hranice vápna vyrovnal.

Baník začal tlačit ještě víc, ale Znojmo držel brankář Hrubý. Nejprve vyrazil Pilařův přímý kop a se štěstím zlikvidoval i Nguyenovu ránu. V předposlední minutě mohlo jít do brejku Znojmo, akci ale zastavil faulem domácí Procházka a dostal červenou kartu.

Most - Znojmo 1:1 (0:1)

Branky: 62. Kotlan - 40. Okleštěk. Rozhodčí: Lerch - Pochylý, Machálek. ŽK: Mujagič, Kotlan - Sukup, Okleštěk. ČK: 89. Procházka (Most). Diváci: 175.

Sestavy:
Most: Belaň - Pospíšil, Procházka, Novotný, Šraga - Štefko (61. Nguyen), Kotlan, Pilař, Mujagič, Lácha - Vodička (46. Osumanu). Trenér: Zach.

Znojmo: Hrubý - Hříbek (78. Šilinger), Odehnal, Avdič (65. Lukáš), Sukup, Cihlář - Okleštěk, Buchta, Lacko, Hnaníček - Vašíček (75. Mandula). Trenér: Kalvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články