Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla si poradila s Baníkem 2:0, Slavia prohrála i v Budějovicích

Praha – Jasný průběh měla předehrávka 14. kola první fotbalové ligy, ve kterém bez větších problémů domácí Dukla Praha porazila Baník Ostrava 2:0 a poprvé v sezoně vyhrála druhý zápas v řadě.  Pražané se tak v neúplné tabulce posunuli na páté místo, Baník zůstává čtrnáctý. Druhé vítězství v řadě si připsaly i České Budějovice, které doma porazily Slavii 2:1. Naopak sešívání již na ligové vítězství čekají tři duely.

Domácím dokonale vyšel úvod zápasu a už v 56. vteřině otevřel skóre Pospěch umístěnou hlavičkou na zadní tyč a Baník inkasoval i ve čtrnáctém utkání v tomto ročníku. Do slušného zakončení se vzápětí dostali i hosté, ale Kraut z voleje přestřelil. Na druhé straně se opřel do míče Borek a tvrdou dalekonosnou ranou trefil břevno Bártovy branky.

Martin Pulpit:

Ve 26. minutě se aktivnější Dukla prosadila podruhé a opět hlavou. Berger nacentroval do šestnáctky a Svatonský si po úvodní asistenci připsal premiérový ligový zásah v sezoně.

Luboš Kozel:

Deset minut před přestávkou už to mohlo být 3:0. Nedůrazná obrana Baníku neuhlídala hlavičkujícího Pospěcha, jehož pokus k tyči tentokrát Bárta výborně vytáhl na roh. Těsně před přestávkou pak našel Pospěch povedeným pasem zakončujícího Bergera, ale ostravský gólman svůj tým znovu podržel.

V prvním poločase jasně lepší Dukla po přestávce ubrala ze své aktivity, ale stále kontrovala hru. Po hodině hry se dostal do ojedinělého zakončení ostravský Kukec, který netrefil prostor tří tyčí. První přesnou střelu hosté zaznamenali až na konci zápasu, Fantišův pokus ale gólman Rada bez větších problémů zlikvidoval. Dukla tak porazila ostravský tým i ve třetím vzájemném souboji v rámci první ligy.

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0 (2:0)

Branky: 1. Pospěch, 26. Svatonský. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zawada (Ostrava). Diváci: 1 521.

Sestavy:
Dukla: Rada - Romera, Vorel, Božič, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek - Berger (90. Pázler), Pospěch (82. Marek), Svatonský (71. Přeučil). Trenér: Kozel.

Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach - Kraut (29. Vašenda), Droppa (83. Zeher), Fantiš, Lukeš (73. Onuchukwu), Kukec - Majtán. Trenér: Pulpit.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Veis David

Jihočeši rozhodli o své výhře hned v úvodu 

Pražané na jihu Čech doplatili na absence v obraně. Kvůli kartám postrádali stabilní obránce Latku s Nitrianským, v minulosti hráče Českých Budějovic, a brzy se ukázalo, jak jsou pro defenzivu červenobílých důležitým prvkem.

Dynamo vstřelilo v předešlých třech kolech jen jednu branku, dnes ale udeřilo hned z první střely po čtvrthodině hry. Po faulu Petráka, který zastoupil Latku na stoperu, napřáhl z přímého kopu Machovec a tečovaná rána propadla Čontofalskému do sítě. Domácí bek se dočkal druhé ligové branky. Za šest minut Jihočeši po krásné kombinační akci zvýšili skóre. Táborský si narazil se Sandrem a technickou střelu umístil přesně k tyči. Radost z gólu mohl mít o to větší, že se trefil proti klubu, kde fotbalově vyrůstal.

Trenér Budějovic Soukup:

Trenér Slavie Rada:

Petr Rada"Od té patnácté minuty, kdy jsme dostali nešťastnou branku po teči, jsme v prvním poločase nehráli dobře. Dostali jsme zbytečnou druhou branku a museli jsme dohánět dvoubrankové manko. Zbytečně jsme ztratili třicet minut. Když budeme hrát jen 60 minut, je to málo. Snažili jsme se, ale z té křeče jsme už ty gólové šance nevyužili."

Pražané domácího brankáře Daňka v první půli nijak neohrozili. Kisel ve skluzu minul a mezi tyče nenamířil svůj přízemní pokus ani Juhar. Trenér Slavie Rada nevydržel špatnou hru hostující obrany a ještě do poločasu stáhl chybujícího Cicmana. Až v 55. minutě si hosté vypracovali první gólovou šanci, Kiselovu střelu ale vyškrábl na roh Daněk. Domácí se po změně stran zatáhli a soustředili se hlavně na defenzivu. Slavia získala střed hřiště, s Daňkem si ale dlouho nevěděla rady.

Dvacet minut před koncem na něm během pár sekund ztroskotali nejprve Mičola a pak i dorážející Škoda, který dokonce trefil tyč. Hosté se kontaktního gólu nakonec dočkali deset minut před koncem, kdy se hlavou po Korešově centru prosadil Škoda a po 541 minutách zlomil slávistické čekání na gól z venku. Domácí už ale těsnou výhru s vypětím sil a velkým štěstím ubránili a poskočili v neúplné tabulce na jedenácté místo tři body za momentálně sedmou Slavii. 

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:1 (2:0)

Branky: 15. Machovec, 21. Táborský - 80. Škoda. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kříž. ŽK: Táborský - Petrák, Mičola, Kisel. Diváci: 2 251.

Sestavy:
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Javorek (71. Markovič), Rýdel, Benát (81. Otepka), Sandro (90. Hanzlík) - Řezníček, Táborský. Trenér: Soukup.

Slavia: Čontofalský - Cicman (34. Dostál), Petrák, Hubáček, Čonka - Mičola (76. Koreš), Jarolím, Zmrhal, Juhar - Kisel (90. Vlček) - Škoda. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články