Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Zklamaný Lucescu: Byli jsme lepší než Chelsea

Londýn - Fotbalisté Šachtaru Doněck jen těžko vstřebávali smolnou porážkou 2:3 v utkání Ligy mistrů na hřišti Chelsea, kterou utrpěli po inkasovaném gólu z posledního rohového kopu ve čtvrté minutě nastavení. Trenér ukrajinského týmu Mircea Lucescu tvrdil, že jeho svěřenci byli mnohem lepší a sami měli vstřelit rozhodující třetí branku. "Většinu času jsme zápasu dominovali. Měli jsme mnoho šancí, byli jsme lépe organizovaní. Myslím, že jsme byli mnohem lepší než Chelsea," řekl trenér Šachtaru.

Utkání Chelsea - Doněck
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Ukrajinský šampion doplatil na velké chyby v defenzivě. Při prvních dvou inkasovaných brankách zaváhal gólman Andrij Pjatov, v nastavení "zaspala" při rohu obrana. Přitom Šachtar dokázal dvakrát dotáhnout ztrátu a za stavu 2:2 trefil tyč. "Je škoda, že jsme v posledních minutách nedali třetí gól, protože prostor k tomu v jejich obraně rozhodně byl. Věděli jsme, že je nebezpečné nabízet jim rohové kopy. Prohrát tímhle způsobem bolí, byla smůla, že náš brankář chyboval," posteskl si Lucescu.

Kouč Chelsea Roberto Di Matteo pochválil tým za to, že se dokázal vyrovnat s velkým tlakem, pod kterým byl po porážce 1:2 v prvním duelu na půdě Šachtaru. "Doněck znovu ukázal, že je velmi silným týmem. Vzhledem k tomu, jak jsme načasovali vítězný gól, se dá trochu mluvit o štěstí, ale celkově jsme si zasloužili vyhrát. Podařilo se nám vyhrát pod velkým tlakem," uvedl Di Matteo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Šachtar Doněck

Je přesvědčen, že Chelsea v posledních dvou zápasech skupiny stvrdí postup. "Potřebujeme každopádně vyhrát poslední duel doma proti Nordsjaellandu, ale taky potřebujeme nějaký ten bod z Turína. Máme dobrou šanci postoupit, ale na hřišti Juventusu nás čeká těžká práce," dodal italský trenér. Rovněž Lucescu věří, že jeho Doněcku postup neunikne. "Jsem optimista. Můj tým odehrál velmi dobrý zápas, stejně kvalitní jako předtím doma a na hřišti Juventusu," dodal rumunský trenér.

Čech: Rozhodly naše větší zkušenosti

Brankář Chelsea Petr Čech až do poslední chvíle věřil, že londýnský obhájce trofeje vstřelí rozhodující branku. "Strašně důležité tři body. Když dáme vítězný gól z poslední akce, je to i štěstí. Trochu mi to připomnělo našeho vítězného ducha z minulého ročníku. Bojovali jsme až do konce, nevzdávali se a byli odměněni," řekl Čech. Připustil, že v závěru klidně mohl vstřelit vítězný gól i Šachtar. "Soupeř měl za stavu 2:2 několik šancí, aby zápas rozhodl. Neudělali to a my jsme je potrestali. Podle mě rozhodly naše větší zkušenosti," mínil reprezentační gólman.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

"Šachtaru stav 2:2 vyhovoval, my jsme to museli otevřít, protože remíza pro nás byla málo. Oni mohli hrát na brejky. Měli tam hodně silnou dvacetiminutovku, skoro každý protiútok byl nebezpečný," podotkl Čech, který v hektickém závěru už moc nevnímal čas. "Pořád jsem doufal, že přijde ještě aspoň jedna šance, jedna standardka, jeden roh. Věřil jsem, že gól dáme," uvedl. "A bác, padl z poslední akce zápasu. Postaral se o něj Moses, který teď začal nastupovat častěji. Hrál výborně a je na něm vidět, že jde nahoru," pochválil mladou letní posilu z Wiganu.

Čech oplatil reprezentačnímu kolegovi v dresu hostů Tomáši Hübschmanovi porážku 1:2 z prvního duelu na Ukrajině. "(Tomáš) věděl, že zápas měli rozehraný minimálně na bod a sami si to pokazili. Ale v příštím kole jedou do Dánska, kde mají šanci vyhrát. Teoreticky můžeme po příštích zápasech slavit postup oba," poznamenal Čech. Jeho Chelsea se po vydřené výhře posunula o skóre před Šachtar do čela tabulky, Juventus je o další bod zpět. "V příštím kole jedeme na Juventus a pokud vyhrajeme, máme postup jistý. Když ne, situaci si zkomplikujeme a může to být boj až do poslední minuty posledního zápasu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články