Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

AS Řím rozdrtil Palermo, Lazio utrpělo nejtěžší porážku

Řím - Fotbalisté AS Řím vedení českým trenérem Zdeňkem Zemanem porazili v italské lize 4:1 Palermo a napravili poslední dvě porážky 2:3. Celek z hlavního města zůstává po 10. kole Serie A na šestém místě tabulky s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Juventus. Konkurenční římský klub Lazio naopak prohrál na hřišti Catanie 0:4 a po nejtěžší porážce v sezoně klesl na páté místo. 

Trenér AS Řím Zdeněk Zeman
zdroj: Isifa/EPA

AS nakročilo k pátému vítězství v sezoně už v úvodní půlhodině, kdy se na Stadiu Olimpico prosadili kapitán Totti s Osvaldem. V poslední dvacetiminutovce přidali další dvě branky Lamela a Destro, který však oslavil gól svlečeným dresem a rozhodčí ho po druhé žluté kartě vyloučil. V závěru už pouze snížil Iličič.

Catanii vyšel úvod zápasu a díky dvěma brankám Argentince Gómeze a proměněné penaltě Lodiho vedla už po půlhodině 3:0. Debakl hostů dokonal v 69. minutě další argentinský hráč Barrientos. Krátce poté se dostal na hřiště český útočník Lazia Libor Kozák.

Třetí Neapol přišla až v nastaveném čase o domácí vítězství nad FC Turín a remizovala 1:1. Domácí poslal v šesté minutě do vedení uzdravený uruguayský kanonýr Cavani, ale hostující Sansone rozhodl v závěru o dělbě bodů. Předtím byl za protesty vykázán na tribunu trenér Neapole Mazzarri.

Na čtvrté místo poskočila Fiorentina, která porazila na svém stadionu 4:1 Cagliari. Na vedoucí trefu domácího Rodrígueze ze 14. minuty ještě dokázal před přestávkou odpovědět Casarini, ale Jovetič, Toni a Cuadrado v druhé půli rozhodli o třetí výhře "fialek" za sebou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články