Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Manchester ve šlágru kola porazil Chelsea, liverpoolské derby bez vítěze

Londýn– Robin van Persie a rozhodčí Mark Clattenburg- to byly hlavní postavy dnešního šlágru anglické ligy, ve kterém porazil Manchester United 3:2. Druhý ostře sledovaný zápas, liverpoolské derby, vítěze nenašlo, když si soupeři rozdělili po bodu za remízu 2:2. Avšak i zde výsledek silně ovlivnil rozhodčí. Shodným výsledkem 2:1 skončily i zbylá dvě utkání, ve kterých vyhráli favorité - Tottenham vyhrál na Southamptonu a Newcastle doma porazil West Brom.

Slavící hráči Manchesteru United
zdroj: ISIFA

Nejsledovanější zápas víkendu začal ve velkém tempu a již ve čtvrté minutě viděli fanoušci první branku. Rooney utekl po pravé straně, našel ve vápně Robina van Persiho, jenž se do míče opřel svojí slabší pravou nohou. Jeho střela trefila pouze tyč, ale od ní se míč odrazil nešťastně do zad stopera Davida Luize a od nich přímo do brány.

O chvíli později to už bylo 0:2. Valencia unikl opět po pravé straně, našel ve vápně Persieho, který nedal Čechovi šanci. Chelsea se snažila a vytvořila si několik dobrých příležitostí, ale gól dala až minutu před přestávkou. Ke standartní situaci s šestnácti metrů se postavil Mata a krásně trefil k tyči.

Osm minut po přestávce bylo vyrovnáno, když se po několika centrech trefil do černého hlavou Ramires. Pak však vzal otěže utkání do svých rukou sudí Clattenberg. V šedesáté minutě nejprve správně vyloučil Ivanoviče, avšak chvíli později poslal do sprch i Torrese, kterého fauloval Evans. Clattenburg však chybně udělil útočníkovi Chelsea druhou žlutou kartu za simulování. Londýnský klub po utkání obvinil sudího Marka Clattenburga z nevhodných komentářů proti dvěma hráčům Chelsea a podal na něj stížnost k Fotbalové asociaci. 

Chelsea se zaměřila na obranu, ale Manchester svoji převahu nakonec dokázal využít. S nebezpečnou střelou Robina van Persieho si Čech společně s obránci dokázal poradit, avšak na další střelu střídajícího Hernandeze, který stál v momentě přihrávky v ofsidu, již český brankář nedosáhl.

Manchester vyhrál na Stamford Bridge po deseti letech a soupeři připravil první ligovou porážku v sezoně.

Liverpoolské derby nabídlo velké drama i chybu rozhodčích

Již atmosféra před zápasem dávala znát, že jde o výjimečný zápas. A to potvrdil i první poločas, do něhož lépe vstoupili hosté. V patnácté minutě poslal před branku střílený centr Suárez a levý obránce Evetonu Baines si míč srazil do vlastní sítě. Uruguajský útočník poté oslavil branku po svém, když spadl na zem před lavičkou Evertonu. Reagoval tak na výroky trenéra domácích Davida Moyese, který v médiích prohlásil, že Suárez příliš simuluje.

Úhlavní postava celého zápasu úřadovala i nadále. Ve dvacáté minutě si naskočila na Gerrardův centr a poslala Reds do dvojbrankového náskoku.

Luis Suaréz slaví branku v síti Evertonu
zdroj: ISIFA

Poté však začali úřadovat domácí a ukázali, proč liverpoolské derby patří k vůbec nejatraktivnějším zápasům v Anglii. O dvě minuty později totiž brankář Liverpoolu Jones, jenž zaskakoval za zraněnou jedničku Pepe Reinu, pouze vyboxoval centr směřující do vápna, míč se dostal k Osmanovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě.

A o čtvrt hodiny později bylo v Goodison Parku ještě veseleji. To když Fellaini nastřelil míč před branku, ke kterému se nejrychleji dostal Naismith a vyrovnal.

I v druhé půli si oba celky vytvořily několik velkých šancí a zejména Everton měl několik dobrých šancí na obrat, ale žádná z nich se neujala. Kontroverzní moment však přišel ve čtvrté nastavené minutě. Po dlouhém centru do vápna vyhrál hlavičku Coates, přihrál Suárezovi, jenž vstřelil branku. Avšak rozhodčí ji neuznali kvůli domnělému offsidu. Opakované záznamy však ukázaly, že šlo o regulérní gól.

Newcastle rozhodl o svém vítězství až v nastaveném čase

Velké drama se šťastným koncem bylo k vidění na St. James´s Parku v Newcastlu, kde domácí porazili West Bromwich Albion. Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry, kdy se trefil Ba, ale chvíli po přestávce vyrovnal Lukaku. O vítězství strak nakonec rozhodl až v nastaveném čase střídající Cissé.

Tottenham si odváží tři body ze Southamptonu

Důležité tři body získal i Tottenham, který vyhrál v Southamptonu. Kohouti si v první půlce vytvořili dvoubrankový náskok, když se nejprve trefil Bale a poté Dempsey. V druhé půli se Saints zvedli a v šestašedesáté minutě snížil Rodriguez. Tottenham si však nakonec vedení pohlídal a posunul se na čtvrté místo tabulky.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Everton - Liverpool 2:2 (22. Osman, 35. Naismith - 15. vlastní Baines, 20. Suárez), Newcastle - West Bromwich 2:1 (35. Ba, 90.+3 Cissé - 55. Lukaku), Southampton - Tottenham 1:2 (66. Rodríguez - 15. Bale, 39. Dempsey), Chelsea - Manchester United 2:3 (44. Mata, 53. Ramires - 4. vlastní Luiz, 12. Van Persie, 75. Hernández).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články