Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zeman se opřel do šéfa Juventusu, dle něj může za špatnou úroveň ligy

Řím – Válka slov mezi českým trenérem Zdeňkem Zemanem a Juventusem asi nikdy neskončí. Pětašedesátiletý lodivod AS Řím se opět pustil do úřadujícího mistra, když reagoval na prohlášení prezidenta turínského velkoklubu Andrey Agnelliho, jenž se nechal slyšet, že by italská liga potřebovala projít drastickými změnami. Dle Zemana však může za úroveň italského fotbalu právě rodina prezidenta Staré dámy.

Zdeněk Zeman
zdroj: isifa/EPA

Agnelli v pátek prohlásil, že poměry v italském fotbale neodpovídají tomu, že se jedná o byznys s mnohamilionovými obraty. Národní fotbalový svaz prý v současnosti funguje na úrovni lokálního sportovního klubu. "Podporujeme strukturální reformu profesionálního fotbalu," uvedl Agnelli, jenž je prezidentem italského giganta od roku 2010 a je již čtvrtým rodinným příslušníkem v čele Juventusu.

Zeman, jenž od léta vede AS Řím, si však myslí, že Agnelliho rodina na reformě měla pracovat v posledních dvaceti letech. V tomto období podle něj měla fotbal na Apeninském poloostrově ve svých rukách.

"Agnelli řekl, že italský fotbal prochází obdobím rychlého úpadku. Myslím si, že má pravdu, skutečně je potřeba přistoupit k reformě a některé věci zlepšit," řekl Zeman na tiskové konferenci před nedělním zápasem s Udine.

"Že je potřeba reforma, o tom mluví každý, ale další věcí je, že Agnelliovi tady měli fotbal ve svých rukách po dvacet let. Měli času, kolik jen potřebovali, aby takové změny udělali," řekl Zeman na adresu rodiny současného prezidenta Juventusu.

Zeman, bývalý trenér Lazia či Neapole, je svým negativním postojem vůči Turínským pověstný. S Juventusem má spory již od devadesátých let, kdy obvinil jeho hráče, mezi nimiž byly persony jako Vialli, Del Piero či současný trenér Conte, z užívání zakázaných látek.

Od té doby dochází mezi Zemanem a Juventusem k častým slovním přestřelkám a na jméno mu nemůžou přijít především fanoušci Staré dámy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články