Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vybojovat potřebnou výhru bude ještě náročné, tuší Kolář

Tel Aviv - Ačkoli fotbalisté Plzně mají po výhře 2:1 na hřišti Hapoelu Tel Aviv velmi blízko k postupu ze skupiny Evropské ligy, podle záložníka Daniela Koláře to budou mít ještě těžké. A to i přesto, že jim k postupu schází jediná výhra ze zbývajících tří duelů.

Hapoel Tel Aviv - Plzeň
zdroj: ČTK/AP

"Ono se řekne jednou vyhrát, ale jak bylo vidět i v Tel Avivu, všechny zápasy jsou hodně těžké a bude ještě náročné ty tři potřebné body získat," řekl Kolář po včerejším utkání, do kterého kvůli zdravotním problémům naskočil poprvé od srpna v základní sestavě. "Není důležité, jak se cítil Kolář. Hlavní je, že tým vyhrál. Jsem rád, že jsem k tomu nějak přispěl," dodal.

Sám patřil k nejlepším hráčům Plzně a byl hodně aktivní. Podobně aktivní směrem dopředu byl ale téměř celý tým včetně obránců, čehož soupeř využíval zejména v první půli k nebezpečným brejkům. "Takhle otevřený fotbal jsme hrát nechtěli, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře. A divákům se to muselo líbit. Bylo hodně šancí a tyček," řekl Kolář, který sám jednou brankovou konstrukci nastřelil.

Trenér Vrba o přestávce hráčům řádně vyčinil

Už tolik se však podle Koláře zápas nelíbil trenérovi Pavlovi Vrbovi. "O poločase na nás moc milý nebyl. Řekl nám spoustu věcí, co jsme dělali špatně, a vyčinil nám. Hodně zvýšil hlas," popsal Kolář poločasovou atmosféru v kabině. "Taky nebylo dobře, že jsme dostali gól po standardce, když jsme se na to připravovali," dodal.

Základem úspěchu byl gól do šatny

"Úvod zápasu jsme slušně řečeno nezvládli. Byli jsme hrozně roztaženi a vrhali se v sedmi osmi lidech do útoku, což je naše oblíbená disciplína. Mohli jsme na to doplatit a prohrávat 0:3. Naštěstí nám pomohl ten můj gól do šatny a dokázali jsme to otočit," řekl kapitán Pavel Horváth. "Byl to hodně důležitý gól. Myslím, že klíčový. Dostal nás zpět do hry. Domácí by jinak asi hráli více zezadu a hůře by se nám to otáčelo," dodal.

Vítězný gól obstaral František Rajtoral, který se prosadil hlavou poté, co do vápna vracel odražený míč Radim Řezník. "Navíc chvíli nato dostal soupeř červenou a musel dohrávat o deseti. To jsem věřil, že přidáme třetí gól a bude klid. Jenže se to nepovedlo. I já měl k tomu blízko, když jsem jednu střelu trefil přesně, jak jsem chtěl, ale byla z toho jen tyč," řekl Rajtoral.

Věří, že Plzeň za postupem ze skupiny vykročí už za čtrnáct dní v domácí odvetě s Hapoelem. "Bude to další těžký zápas, ale věřím, že se na to dobře nachystáme a tu potřebnou výhru uhrajeme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články