Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Baník opět pouze remizoval, Přerost po další prohře skončil u Teplic

Ostrava – Ani podruhé v řadě nestačil fotbalistům Ostravy dvojgólový náskok a stejně jako před týdnem v Liberci pouze remizovali s Mladou Boleslaví 2:2. Hlavně v prvním poločase Baník kraloval, po gólech Majtána a Lukeše mohl soupeře dorazit Milosavljev, ale stoprocentní šanci zahodil. Hosté pak vyrovnali brankami Sivriče a Nešpora. To Budějovice se mohou radovat z první ligové výhry po dvou měsících, když doma porazily Teplice 3:2. Po tomto zápase se rozhodl rezignovat trenér Teplických Lukáš Přerost.

Zápas Baník - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Před osmi tisíci diváky, kteří měli vstup zdarma, dával Baník zapomenout na otřesný pohárový výkon v Třinci a po většinu první půle byl lepší. Jeho útočným akcím nechyběla rychlost, přímočarost a hlavně finální fáze.

Po desetiminutové úvodní převaze Baníku však vystrčila růžky Mladá Boleslav. Středem ostravské obrany se protáhl do vyložené šance Nešpor a jeho sólo musel zmařit až Buček. Pak už úřadovali domácí. Zawada posadil míč na hlavu Majtána, který se zblízka nemýlil a svůj druhý start za Ostravu ozdobil gólem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Baník - Mladá Boleslav

Převahu Ostravy prokládaly nebezpečné kontry soupeře. Po akci Sivriče měl gól na noze Štohanzl, ale v 26. minutě z malého vápna přestřelil prázdnou branku. Vzápětí za to hosty potrestal Lukeš, který po faulu na unikajícího Milosavljeva parádně naložil s trestným kopem z šestnácti metrů a obloučkem přes zeď zvýšil na 2:0. Soupeře mohl poslat do kolen Milosavljev, který utíkal sám na branku, ale Miller jeho střelu vyrazil.

Euforickou náladu na Bazalech pak ochladil Sivrič, jenž využil série chyb v domácí obraně, a po slalomu mezi několika hráči těsně před pauzou snížil. Ještě v nastavení mohl kontrovat Majtán, ale jeho další nebezpečnou hlavičku Miller stačil vyboxovat.

Ladislav Minář:

„Když prohráváte 2:0, pak je bod dobrý, ale my jsme měli ve druhém poločase dvě, tři stoprocentní příležitosti, kdy jsme to ještě mohli otočit.“

Inkasovaný gól otupil aktivitu Ostravy. Zkraje druhého poločasu se stáhla do defenzivy a koledovala si o vyrovnání, které v 63. minutě obstaral po Marešově centru prudkou hlavičkou Nešpor. Až to byl nový povel pro ostravskou ofenzivu. Skóre zkoušel na domácí stranu strhnout lobem Milosavljev, který Miller s námahou vyrazil.

Radoslav Látal:

„Je to velké zklamání. Za druhý poločas jsme si ale vyhrát nezasloužili, přitom jsem hráče v kabině v poločase nabádal, ať nezalezou jako proti Olomouci. Bohužel stále se opakují hrubé individuální chyby, i když na tom neustále pracujeme.“

Trvalý nápor Baníku už ale nepřišel a v závěru na zvrat mocně útočili Středočeši. Pět minut před koncem jim po brejku mohl zajistit vítězství Bulut, ale bod domácím zachránil Buček, který se záhy vyznamenal i při otočce Filla. S remízou nakonec museli být více spokojeni domácí.

Ostrava - Mladá Boleslav 2:2 (2:1)

Branky: 16. Majtán, 32. Lukeš - 45.+1 Sivrič, 63. Nešpor. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Košec. ŽK: Janíček, Dosoudil (oba Boleslav). Diváci: 7897.

Sestavy:
Ostrava: Buček - Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach - Lukeš, Droppa, Greguš (69. Kukec), Milosavljev (79. Kraut) - Majtán, Fantiš. Trenér: Látal.

Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Kúdela - Štohanzl (46. Bulut), Sivrič, Mareš (90. Brunclík) - Nešpor (77. Fillo). Trenér: Minář.

Budějovice se radují z vítězství po dvou měsících

Fotbalisté Budějovic ukončili dvouměsíční čekání na výhru, když doma porazili Teplice 3:2. Díky dnešním třem bodům opustili sestupové příčky. Na ně naopak klesli Tepličtí, kteří jsou bez trenéra. Lukáš Přerost se totiž po další prohře rozhodl rezignovat na pozici hlavní trenéra. Přerost dokázal na lavičce Teplic vyhrát pouze jediný z devíti zápasu a jeho svěřenci byli vůbec nejméně produktivním týmem v lize.

Hosté přitom začali velmi aktivně, už ve 20. vteřině se dral k zakončení Mahmutovič, ale jeho střelu vyrazil Daněk. Jenže Jihočeši prakticky z první nebezpečné šance udeřili. Ve 22. minutě si vyměnili míč Táborský se Sandrem. Brazilský záložník přesně načasoval přihrávku na rozběhnutého spoluhráče. Táborský se protáhnul středem obrany a překonal Grigara.

Je nám líto, video expirovalo.
Přerost skončil na lavičce Teplic

O pár minut později měli dvě slušné příležitosti hosté. Jenže Lukáš hlavou po rohu mířil vedle a Mahmutovič nedokázal zareagovat na centr, který se od něj jen odrazil k Daňkovi. České Budějovice dokázaly do přestávky svůj náskok ještě zvýšit. Na centr Sandra z levé strany nedosáhli Rosa ani Chovanec, a Klesa tím pádem pohodlně přidal druhý gól.

Teplice v úvodu druhé části vystřídaly dva hráče. Jenže skóre se jim nedařilo změnit. To se naopak povedlo potřetí Jihočechům. Javorek ideálně načasoval přihrávku středem na rozběhnutého Machovce a slovenský obránce zaznamenal svůj premiérový gól v dresu Českých Budějovic.

Teplice však nakonec přeci jen zabraly a dokázaly zápas zdramatizovat. Nejprve Vůchův centr umístil do branky Jarolím. Ještě více naděje hostů dodal svým zásahem Vachoušek. Víc však Teplice nestihly, Jihočeši tak pod novým trenérem Miroslavem Soukupem zatím neprohráli a ze tří zápasů vybojovali pět bodů. Naopak Severočeši čekají na výhru osm zápasů.

České Budějovice - Teplice 3:2 (2:0)

Branky: 22. Táborský, 36. Klesa, 72. Machovec - 76. Jarolím, 86. Vachoušek. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Štěrba. ŽK: Daněk - Chovanec, Matula, Lukáš.

Sestavy:
Č. Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (59. Rýdel), Javorek, Otepka (67. Hanzlík), Sandro - Táborský (87. Linhart), Řezníček. Trenér: Soukup.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Vůch, Vachoušek, Matula, Podaný (46. Dolejš) - Mahmutovič (82. Melunovič), Jindráček (58. Jarolím). Trenér: Přerost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články