Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svěrkoš se chystá po zranění kolena na návrat do ligy

Bohumín (Karvinsko) - Šest měsíců po vážném zranění kolena začíná fotbalista Václav Svěrkoš myslet na návrat na hřiště. Osmadvacetiletý útočník, který si na jaře při utkání na Spartě přetrhl přední křížový vaz, by se teoreticky do ligy mohl vrátit za tři týdny při utkání Baníku s Brnem.

"Celá léčba i rekonvalescence proběhly v pohodě. Cítím se dobře, trénuju naplno. Myslím, že na Brno za tři týdny už budu," řekl dnes Svěrkoš novinářům u příležitosti žákovského turnaje Chachar Cup v Bohumíně, jehož je patronem.

Bývalý reprezentační útočník se zranil v půli března v utkání na Spartě - půl roku poté, co kvůli stejnému zranění musel ukončit kariéru jeho tehdejší ostravský spoluhráč Marek Jankulovski.

"Samozřejmě, že to je trochu varování. Ale myslím, že jsem vůbec nic nepodcenil, s doktory i fyzioterapeuty jsme udělali maximum. Důležité je, že se cítím dobře," řekl Svěrkoš.

Na hřišti ho už asi nejvíce brzdí jen podvědomé obavy z osobních soubojů. "Já chodím už do všeho naplno, ale je jasné, že kluci na tréninku do mě nechodí tak, jak to bude v normálním utkání," řekl Svěrkoš.

Zvažuje, že si zajde nejdřív zahrát za béčko. "Možná tam bude v reprezentační přestávce prostor i pro nějaký přípravný zápas, ale asi bude dobré si to nejdříve nazkoušet v nějakém jiném utkání než hned v lize," dodal Svěrkoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články